Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Trampa hameleoniskais prezidentūras sākums

ASV prezidents Donalds Tramps ir viens no neprognozējamākajiem un nekonsekventākajiem pasaules līderiem. Viņš to uzskatāmi ir apliecinājis pēdējās nedēļās, krasi izmainot nostāju vairākos jautājumos, kuriem bija būtiska vieta Trampa priekšvēlēšanu kampaņā. Dramatiskākais pavērsiens noticis Baltā nama saimnieka attieksmē pret NATO, ko viņš iepriekš dēvēja par novecojušu organizāciju, kurai ir jāmainās vai jālikvidējas.

Tramps vēl nav aizvadījis pat simts dienas pasaules ietekmīgākajā amatā, taču regulāri ir nonācis pretrunās pats ar sevi. 

Priekšvēlēšanu kampaņas laikā viņš kritizēja prezidentu Baraku Obamu par pārāk biežo golfa spēlēšanu. Tramps pat izteicās, ka viņam kā valsts līderim diez vai vispār izdotos atlicināt laiku, lai paņemtu rokās golfa nūju. Bet dzīve ir veikusi korekcijas, un, kā atzīmējis izdevums The New York Times, Tramps prezidentūras pirmo 12 nedēļu laikā golfa laukumā ir pavadījis 17 dienas. Tas ir vairāk nekā Obama un prezidenti Džordžs V. Bušs un Bils Klintons.

Tramps iepriekš izteica negatīvus komentārus par ASV Federālo rezervju vadītāju Dženetu Jelenu, kuru ietekmīgajam amatam nominēja Obama. Viņš Jelenu apsūdzēja manipulēšanā ar procentu likmēm, lai politiski palīdzētu Obamam, jo zemas procentu likmes veicināja ekonomikas izaugsmi. Pagājušajā nedēļā intervijā laikrakstam The Wall Street Journal prezidents jau slavēja Federālo rezervju vadītāju. "Man viņa patīk. Es viņu cienu," sacīja Tramps.

Vislielākos manevrus piedzīvojuši Trampa ārpolitiskie uzskati. 

Vēl pirms dažām nedēļām no ASV prezidenta administrācijas izskanēja mājieni, ka tās prioritāte Sīrijā nav autoritārā prezidenta Bašāra el Asada atkāpšanās, bet tur karojošo teroristisko grupējumu iznīcināšana. 

Šī pozīcija strauji izmainījās pēc 4. aprīlī notikušā ķīmiskā uzbrukuma Sīrijas Idlibas provincē, kur dzīvību zaudēja vismaz 87 cilvēki. Uz uzbrukumu, kurā Vašingtona vaino Asada režīmu, amerikāņi naktī uz 7. aprīli atbildēja ar raķešu triecienu Sīrijas gaisa spēku bāzei. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 18.aprīļa, numurā!

Top komentāri

hmmm
h
Tramps vienkārši spēj nodalīt priekšvēlēšanu šovu no prezidenta darba pienākumiem. Tas tāpat kā biznesā, uzņēmuma vadītājs taču vada uzņēmumu ne jau pēc TV ekrānā redzamās produkcijas reklāmas. Reklāma ir vienkārši reklāma. Un Tramps kā labs šovmenis, pozicinējās pēc principa - ja Hilerija Par, tad es Pret, bet galarezultātā tāpat darīšu to ko uzskatu par labāko Amerikai.
TrollisJT
T
Nožēlojami vērot visādu "ekspertu" histēriju un nespēju atšķirt priekšvēlēšanu pļāpas no reālās politikas.
xx
x
Tramps ir beidzis militāro akadēmiju , kādi vēl jautājumi ? Makjavelli neesat lasījuši, vai ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits