Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Trampa kritiķe Čeinija republikāņu priekšvēlēšanās Vaiomingā cieš graujošu sakāvi

ASV Pārstāvju palātas locekle Liza Čeinija, kas pazīstama kā skarbākā Donalda Trampa kritiķe republikāņu rindās, zaudējusi priekšvēlēšanās Vaiomingas kongresa apgabalā, kuru viņa pārstāv kopš 2017.gada.

Čeinija ir vicepriekšsēdētāja Pārstāvju palātas komitejā, kas izveidota, lai izmeklētu 2021.gada 6.janvāra uzbrukumu Kapitolijam, un viņa ir visaktīvākā starp nedaudzajiem republikāņiem, kas iestājas par bijušā prezidenta Trampa saukšanu pie atbildības.

Taču partijas priekšvēlēšanās viņai nācies piekāpties Trampa atbalstītajai Heriotai Hegmanei, juristei, kas nodarbojusies ar federālo noteikumu darbības bloķēšanu Vaiomingā.

Pēc tam, kad sākotnējie balsu skaitīšanas rezultāti liecināja, ka Hegmanei ir 25 procentpunktu pārsvars, Čeinija otrdienas vakarā jau atzinusi savu sakāvi.

Kongresmene, kas šo amatu ieņēmusi jau trīs pilnvaru termiņus pēc kārtas, norādīja, ka iepriekšējās vēlēšanās viņa guvusi pārliecinošu uzvaru un ka gadījumā, ja viņa nebūtu atklāti iestājusies pret Trampa mēģinājumiem graut uzticību ASV vēlēšanu sistēmai, arī šajās priekšvēlēšanās rezultāts būtu bijis tāds pats.

Tikmēr Tramps savā "Patiesības sociālajā tīklā" apsveicis Hegmani ar viņas "lielo un pārliecinošo uzvaru".

"Tas ir brīnišķīgs iznākums Amerikai un pilnīga sakāve politisko blēžu un bandītu nevēlētajai komitejai," raksta Tramps, piebilstot, ka Čeinijai vajadzētu par sevi kaunēties.

"Tagad viņa pazudīs politiskās aizmirstības dzīlēs, kur, esmu pārliecināts, viņa būs daudz laimīgāka nekā pašlaik," uzsvēris bijušais prezidents.

Vaiomingas priekšvēlēšanu iznākums ir kārtējais brīdinājuma signāls republikāņiem par risku, kādu rada vēršanās pret Trampu, jo pat kādreizējā viceprezidenta Dika Čeinija meita, neskatoties uz savu nacionālā mēroga atpazīstamību un masīvo pārsvaru pār sāncensi līdzekļu ziņā, tā arī nespēja gūt uzvaru.

Kamēr Čeinija savai kampaņai spēja piesaistīt 15 miljonus dolāru, Hagmanei nācās samierināties vien ar četriem miljoniem.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits