Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tramps atsakās piedalīties republikāņu kandidātu uz Balto namu pirmajās debatēs

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps apstiprinājis, ka nepiedalīsies šonedēļ paredzētajās Republikāņu partijas kandidātu uz partijas nomināciju ASV prezidenta vēlēšanām pirmajās debatēs, vēsta BBC.

Vēlētāju aptaujas liecina, ka viņš ievērojami apsteidz visus citus kandidātus. Turklāt viņa kvēlāko atbalstītāju skaits nemazinās, bet pat pieaug, viņam saņemot arvien jaunas kriminālās apsūdzības par centieniem panākt iepriekšējo ASV prezidenta vēlēšanu rezultātu mainīšanu sev par labu. "Sabiedrība zina, kas es esmu un cik sekmīga bija mana prezidentūra ar enerģētisko neatkarību, stiprām robežām un bruņotajiem spēkiem, visu laiku lielākajiem nodokļu un regulāciju samazinājumiem, bez inflācijas, ar spēcīgāko ekonomiku vēsturē un daudz ko citu. Tāpēc es nepiedalīšos debatēs!" D. Tramps rakstīja sociālajos tīklos, pamatojot, kāpēc nepiedalīsies 23. augustā rīkotajās republikāņu kandidātu priekšvēlēšanu debatēs.

Pirmā republikāņu priekšvēlēšanas partijas kandidāta izraudzīšanai ir paredzētas Aiovas štatā 2024. gada 15. janvārī.

Rakstot platformā Truth Social svētdien, D. Tramps paziņoja, ka jaunās CBS aptaujas rezultāti rāda, ka viņš ir priekšgalā ar "leģendāriem skaitļiem". ASV raidorganizācijas aptaujas rezultāti liecina, ka D. Tramps ar 62% aptaujāto atbalstu ievērojami apsteidz populārāko no viņa sāncenšiem – Floridas štata gubernatoru Ronu Desantisu, kuru atbalsta 16% aptaujāto.

Sacensties par Republikāņu partijas nomināciju kandidēšanai ASV prezidenta vēlēšanās bez D. Trampa un R. Desantisa vēlmi oficiāli izteicis arī bijušais ASV viceprezidents Maiks Penss, kur šo amatu ieņēma D. Trampa prezidentūras laikā. Pēc pēdējām prezidenta vēlēšanām, kurās D. Tramps zaudēja demokrātam Džo Baidenam, D. Tramps paziņoja, ka M. Pensam trūkst drosmes, jo viņš apstiprināja vēlēšanu rezultātus, lai gan D. Tramps mudināja to nedarīt.

Par kandidēšanu paziņojis arī bijušais Ņūdžersijas gubernators Kriss Kristijs, kurš kādreiz bija tuvs D. Trampa sabiedrotais, taču kļuva par viņa kritizētāju pēc D. Trampa uzkurināto atbalstītāju iebrukuma ASV Kongresa ēkā. Kandidātu vidū ir arī ASV senators Tims Skots, bijusī vēstniece ANO Nikija Heilija, uzņēmējs Viveks Ramasvamijs, bijušais Ārkanzasas gubernators Asa Hačinsons, Ziemeļdakotas gubernators Dags Bērgams un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits