Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
ASV izaugsme nozīmē izaugsmi arī pasaulei, uzskata Tramps, aicinot investēt un attīstīt biznesu Savienotajās Valstīs

Tramps Davosā: "Amerika vispirms" nenozīmē "tikai Amerika"

ASV prezidents Donalds Tramps uzrunā Pasaules ekonomikas forumā Davosā, Šveicē, izcēlis viņa vadītās valsts ekonomiskos sasniegumus un atgādinājis savu priekšvēlēšanu kampaņas galveno saukli "Amerika vispirms", taču uzsvēris - ASV izaugsme nozīmē arī izaugsmi pasaulei.

"Es allaž ASV intereses likšu pirmajā vietā, gluži kā citu valstu vadītājiem būtu jāliek savu valstu intereses pirmajā vietā. Taču "Amerika vispirms" nenozīmē "tikai Amerika". Augot ASV, aug arī pasaule," norādījis lielvalsts prezidents.

Tramps izcēla, ka ASV ir atvērta biznesam un investīcijām, apgalvojot, ka viņa administrācija proporcionāli "uz katru jaunieviesto likumu likvidējusi 22 biznesu apgrūtinošas regulas".

"Šobrīd pasaule piedzīvo Amerikas atdzimšanu kā spēcīgai un pārtikušai valstij. Nav bijuši labāki laiki, lai nolīgtu jaunus darbiniekus, būvētu, investētu un attīstītu uzņēmējdarbību Savienotajās Valstīs. Amerika ir atvērta biznesam." 

"Dodieties uz ASV, kur jūs varat radīt un būvēt," aicināja prezidents.

ASV prezidents runā norādīja, ka atbalsta brīvo tirdzniecību, bet "tai jābūt abpusēji godīgai". "Negodīga tirdzniecība kaitē mums visiem," kritizējot valstis, kas, viņaprāt, negodprātīgi ekspluatē brīvās tirdzniecības principus, izteicās Baltā nama saimnieks.

Tramps klāstīja, ka kopš viņa stāšanās amatā ASV radīti divi miljoni jaunu darbavietu, savukārt korporatīvo nodokļu samazinājums ļāvis kompānijām piešķirt saviem darbiniekiem bonusus un veicinājis pozitīvu rosību vērtspapīru tirgū. "Tas, kas šobrīd notiek, ir kaut kas patiesi īpašs," lepojās prezidents.

Tāpat savā runā viņš mudināja pievērst uzmanību ASV imigrācijas regulējumam, kas esot "iestrēdzis pagātnē", un norādīja, ka imigrācijas sistēmai jābūt ieguvumos balstītai. "Mums jāaizvieto pašreizējā "paplašinātās ģimenes" sistēma ar sistēmu, kas iebraucējus izvēlas pēc to spējas sniegt ieguldījumu mūsu tautsaimniecībā," pārliecināts ir Tramps.

CNN ziņo, ka pērn ASV tautsaimniecība augusi par 2,3%, kas ir labāks rādītājs par 2016. gadā piedzīvoto 1,6% izaugsmi, taču nesasniedz paša Trampa noteikto mērķi par 3% izaugsmi. 

Top komentāri

toties
t
ES un sorosu intereses ir : "“National sovereignty is the root cause of the most crying evils of our times….The only final remedy for this evil is the federal union of the peoples.” http://www.telegraph.co.uk/news/2016/04/07/the-eu-has-revealed-its-true-nature-a-federalist-monster-that-wi/
cnn skleroze
c
Gross domestic product expanded at a 2.6 percent annual rate also restrained by a modest pace of inventory accumulation. That followed a 3.2 percent growth pace in the third quarter. Imports, which subtract from GDP growth, increased at their fastest rate in more than seven years. Rising imports underscore the challenges that the Trump administration faces in its quest to boost annual GDP growth to 3 percent. A measure of domestic demand jumped at a 4.6 percent rate, the quickest since the third quarter of 2014, highlighting the economy’s strength.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits