Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tramps izsludinās pašizdomātas viltus ziņu godalgas

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien paziņoja, ka jaunnedēļ izsludinās "viltus ziņu godalgu" laureātus.

Tramps, kas bieži viņa administrācijas kritiku raksturo kā viltus ziņas, norādīja, ka godalgas tiks piešķirtas par negodīgumu un notikumu sliktu atspoguļošanu.

"Es pirmdien plkst.17 izsludināšu gada visnegodīgāko un korumpētāko mediju godalgas. Tēmas skars negodīgumu un notikumu sliktu atspoguļošanu dažādās viltus ziņu mediju kategorijās. Palieciet uz viļņa," tviterī aicināja Tramps.

Prezidents iepriekš kā viltus ziņas raksturojis mediju sniegto informāciju par cilvēku skaitu viņa inaugurācijas ceremonijā, to, ka viņš nav uzreiz nosodījis vardarbīgos baltos nacionālistus Šarlotsvilas notikumos, kā arī Roberta Millera izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos 2016.gada prezidenta vēlēšanās.

Top komentāri

jautājums
j
Rakstīt par svarīgiem jautājumiem. Rakstīt neitrāli. Atspoguļot dažādus viedokļus. Rakstīt, izskaidrojot nianses, lai lasītajiem būtu plašāks redzesloks. Vai esat sastapuši šādu žurnālistiku "Dienā"?
reptilis
r
Diena acīm redzami ir pasaules globalizātoru un neo marksistu pusē,kuriem CNN un Krievijas propagandisti ir sirdij tuvi:)))....,bet ,ja notiks Baltijas valstu prezidentu un Trampa tikšanās,tad gribētos .lai par tulku līdzi tiktu paņemts biedrs Streips,kurš savos raidījumos ASV sauc par Trampistānu un ASV prezidentu nekautrējoties par pērtiķi.
kur ir problēma?
k
Vai šie Trampa vārdi ir pietiekami svarīgi, lai no tiem radītu ziņu? Ja žurnālistiem liekas, ka tie ir svarīgi, tad ziņai būtu jābūt aptuveni šādai: "Tramps ir paziņojis, ka piešķirs godalgas par ziņām, kas viņa izpratnē ir lielākās viltusziņas". Un tad, kad Tramps būs piešķīris šīs godalgas, "Diena" varētu informēt lasītājus - kurām ziņām ir šis gods, bet lasītāji paši spriestu, cik tas ir vai nav pamatoti. Citādi sanāk, ka "Diena" ne tikai nesniedz objektīvu informāciju, bet pat piedāvā viedokli par to, kas vēl nemaz nav pat noticis. Līdz kādam absurdam var iet, propagandas sargsuņi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits