Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tramps Meksikai uzstāda ultimātu: Sods par imigrāciju - 5% muitas tarifs

ASV no 10. jūnija noteiks 5% muitas tarifu visām precēm no Meksikas. Tas būs spēkā, līdz tiks apturēta nelegālo migrantu plūsma uz ASV caur Meksikas teritoriju, ceturtdien paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps.

"10. jūnijā Savienotās Valstis noteiks 5% tarifu visām precēm, kas tiek ievestas mūsu valstī no Meksikas, līdz tiks apturēta nelegālo migrantu došanās caur Meksiku uz mūsu valsti," Tramps paziņoja vietnē Twitter.

"Tarifs pakāpeniski tiks palielināts, līdz nelegālās imigrācijas problēma tiks apturēta, un tad šie tarifi tiks atcelti," skaidroja Tramps.

Tramps nāca klajā ar šo paziņojumu dienu pēc tam, kad ASV robežsardzes darbinieki Teksasas štata Elpaso pilsētā aizturēja rekordlielu nelegālo imigrantu grupu - 1036 cilvēkus. Šī grupa trešdienas rītā ieradās Elpaso no Meksikas pilsētas Sjudadhuaresas, šķērsojot Riograndes upi.

Tā ir tikai neliela daļa no vairāk nekā 100 tūkstošiem migrantu, galvenokārt no Centrālamerikas valstīm, kuri pēdējos mēnešos šķērsojuši robežu, no Meksikas ierodoties ASV, lai tur pieprasītu patvērumu. Šis pieplūdums ir radījis grūtības amatpersonām, kuru uzdevums ir apturēt nelegālo imigrāciju.

"Meksikas pasīvā sadarbība, pieļaujot šo masu iebrukumu, rada ārkārtas stāvokli un ārkārtējus draudus Savienoto Valstu nacionālajai drošībai un ekonomikai," teikts Baltā nama paziņojumā.

"Meksikai ir ļoti spēcīgi imigrācijas likumi un tā varētu viegli apturēt migrantu nelegālo plūsmu, tai skaitā nosūtot viņus atpakaļ uz viņu mītnes valstīm. Turklāt Meksika varētu ātri un viegli apturēt nelegālo migrantu ierašanos pār tās dienvidu robežu ar Gvatemalu."

 

Top komentāri

Tav vārds
T
Ja Eiropas Savienībā pie varas būtu politiķi, kas pārstāv savu valstu tautas, tad tiktu apturēta jebkāda palīdzība valstīm, kas atsakās uzņemt savus pilsoņus (nelegālos imigrantus), kā arī tiktu apturēta tirdzniecība ar tām valstīm.
Irlielāmērāticams
I
ka 21. gadsimta vergturi nav priecīgi par Trampa rosībām.
Pareizaisvirsraksts
P
Jo lielāks un stabilāks žogs, jo vieglāk to pārkāpt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits