Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tramps nepiedalīsies Baidena inaugurācijā

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņoja, ka nepiedalīsies jaunievēlētā prezidenta Džo Baidena inaugurācijā 20.janvārī.

"Tiem visiem, kas ir prasījuši - es nedošos uz inaugurāciju 20.janvārī," Twitter paziņoja Tramps, neminot iemeslus, kāpēc viņš inaugurācijā nepiedalīsies.

Pēc šonedēļ Vašingtonā pieredzētajām nekārtībām Tramps ir apsolījis mierīgu varas nodošanu prezidenta vēlēšanu uzvarētājam Baidenam.

Kopš 1869.gada neviens aizejošais prezidents nav izlaidis jaunā prezidenta inaugurācijas ceremoniju, kas simbolizē mierīgu varas nodošanu.

Taču divas dienas pēc Trampa atbalstītāju iebrukuma Kapitolijā no viņa masveidā novēršas līdzgaitnieki, savukārt oponenti prasa viņa atcelšanu no amata, bažījoties par vēl kādu bīstamu soli no viņa puses.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ Baidena inaugurācijas ceremonija notiks bez plašas sabiedrības klātbūtnes, nolēmusi Kongresa komiteja, kas ir atbildīga par plānošanu.

Katrs 117.Kongresa likumdevējs saņems biļeti sev un vienam viesim, pavēstījusi Kongresa apvienotā inaugurācijas ceremoniju komiteja.

Parasti komiteja piešķir 200 000 biļešu, kas tad ar Kongresa biroju starpniecību tek izdalītas vēlētājiem, dažkārt rīkojot loterijas.

pievienota 4.-5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits