Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tramps preses konferencē sūkstās, ka mediji kļuvuši nekontrolējami

ASV prezidents Donalds Tramps preses konferencē, kurā paziņoja sevis izraudzīto kandidātu darba ministra amatam, kārtējo reizi veltīja arī laiku, lai kritizētu, viņaprāt, negodīgos medijus. "Godīgi sakot, prese ir kļuvusi nekontrolējama, negodīguma līmenis presē ir ārpus kontroles," izteicās Tramps, atzīstot, ka daži mediji tomēr ir "godīgi un fantastiski".

Tramps norādījis, ka liela daļa mediju arī noklusējot viņam labvēlīgus aptauju rezultātus. "Jauna Rasmussen veikta aptauja liecina, ka mums ir 55% atbalsts. Vērtspapīru tirgus uzrāda rekordaugstus skaitļus, biznesa vidē valda milzu optimisma pieplūdums. (..) Cilvēki to saprot, bet liela daļa mediju to nesaprot. Patiesībā viņi saprot, bet izvēlas par to nerakstīt, teiksim tā," uzskata ASV prezidents. Jāatgādina, ka nupat publicētie Pew Research Center aptaujas rezultāti liecina, ka Trampu atbalsta 39% aptaujāto, kas ir vēsturiski zemākais vērtējums kādam no ASV prezidentiem pēc amatā pavadīta pirmā mēneša. 

"Lielākā daļa mediju Vašingtonā, tāpat arī Ņujorkā un it īpaši Losandželosā, neatspoguļo tautas viedokli, bet specifisku interešu viedokli, tās daļas viedokli, kuri gūst labumu no ļoti, ļoti acīmredzami salauztas sistēmas," uzsvēris Tramps, piebilstot, ka "viņš ir šeit, lai šo salauzto sistēmu salabotu".

Tāpat viņš noliedza ziņas par saistību ar Krieviju un Krievijas interešu atbalstīšanu, norādot, ka tās ir "viltus ziņas". Tramps arī norādījis, ka visa "viltus ziņu gūzma" ļoti sarežģījot attiecību veidošanu ar Krieviju: "Putins, visticamāk, sēž pie sava galda un saka: "Ziniet, es redzu, kas notiek Savienotajās Valstīs, es tam ļoti cieši sekoju līdzi. Prezidentam Trampam būs grūti sadzīvot (normalizēt attiecības - red.) ar Krieviju visa tā spiediena dēļ, kas pret viņu tiek izdarīts ar viltus ziņu stāstu.""

Tramps norādījis, ka viņš no mediju pārstāvjiem arī nekad nesaņem telefona zvanus. "Kā viņi The Wall Street Journal tādu rakstu uzrakstīja, pat nepaprasot (viedokli - red.) man? Kā The New York Times tādu rakstu uzrakstīja un uzlika uz laikraksta vāka?" sašutumu pauda ASV prezidents.

Jāatgādina, ka Tramps vairākkārt ietekmīgus ziņu medijus apvainojis "viltus ziņu" izplatīšanā. Piemēram, pirms nedēļas viņš tvītā paziņoja, ka The New York Times melo, apgalvojot, ka Tramps ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu nav runājis kopš novembra, uzsverot, ka ar Dzjiņpinu runājis iepriekšējā dienā.

Taču raksts, uz kuru atsaucās Tramps, tika publicēts pirms abu līderu telefonsarunas.

Trampa teiktais bijis pretrunīgs arī nupat plaši izskanējušajā skandālā, kura dēļ no amata bija spiests atkāpties Trampa nacionālās drošības padomnieks Maikls Flinns. Proti, par to, ka Maikls Flinns pirms savas apstiprināšanas amatā sarunā ar Krievijas vēstnieku ASV Sergeju Kisļaku apspriedis sankciju politiku un izteicies, ka Trampa administrācija, visticamāk, mīkstināšot pret Krieviju noteiktās sankcijas Tramps ticis informēts pirms vairākām nedēļām, 26.janvārī. Tas ir pretrunā paša Trampa vēl pagājušajā nedēļā pausto - viņš apgalvoja, ka nav bijis informēts par Flinna sarunu saturu, proti, par sankciju apspriešanu ar Krievijas vēstnieku.

Top komentāri

Kārklu vācietis
K
Mediji ir pat ļoti kontrolējami un kontrolēti,tikai kontrolieri nesauc Tramps ....
Gluži otrādi?
G
Vai tos visu laiku nekontrolē masoņu loža?
trusis nejaukais
t
bet viņam ir zināma taisnība. piemēram tas pats Washington Post, viņi nodarbojas tikai ar to, ka ģenerē nepārtrauktu Trampu nomelnojošu makulatūras straumi, nav neviens pozitīvs raksts, lai gan ir arī pozitīvas lietas, ko rakstīt par Trampu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits