Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Tramps pats novembrī plāno apmeklēt Filipīnas, un šī iecere izraisījusi neviennozīmīgu reakciju, ņemot vērā Dutertes reputāciju

Tramps uzaicina ciemos Duterti, kurš Obamu nodēvēja par "kuces dēlu"

ASV prezidents Donalds Tramps telefonsarunā uzaicinājis pretrunīgi vērtēto Filipīnu prezidentu Rodrigo Duterti apmeklēt Balto namu, vēsta CNN. Jāatgādina, ka Duterte izpelnījies skandalozu slavu, jo regulāri nāk klajā ar rupjiem un neētiskiem izteikumiem, piemēram, nodēvējot bijušo ASV prezidentu Baraku Obamu par "kuces dēlu", tāpat arī salīdzinot sevi ar Hitleru, kurš ebreju vietā gribētu nogalināt visus narkomānus. Jāatgādina, ka Duterte valsts mērogā ir uzsācis brutālu karu pret narkobiznesa darboņiem, un ir aizdomas, ka varas iestādes bieži vien tikai uz aizdomu pamata un bez pietiekamiem pierādījumiem skarbi izrēķinās ar cilvēkiem.

Tramps zvanījis Dutertem, lai runātu par iespējamiem risinājumiem Ziemeļkorejas jautājumā, un Baltā nama paziņojumā minēts, ka abu valstu līderiem bijusi "draudzīga diskusija".

Pirms telefonsarunas ar Trampu Duterte esot izteicies, ka gadījumā, ja ASV un Ziemeļkoreja nespēs deeskalēt situāciju, cietīs visa pasaule: "Visa pasaule cietīs tikai tāpēc, ka divas valstis rotaļājas ar bīstamām spēļmantiņām. (..) Esmu drošs, ka prezidents Tramps ir brīdinājis bruņotos spēkus neuzsākt kaut ko, ko tie pēc tam nespēs kontrolēt."

Paziņojumā netika minēts, vai Duterte pieņēmis uzaicinājumu vizītē ierasties Vašingtonā, taču norādīts, ka Tramps ar nepacietību gaida novembrī ieplānoto vizīti Filipīnās, lai runātu par ASV-Filipīnu diplomātiskajām attiecībām, kuras nu "virzās ļoti pozitīvā gultnē".

Trampa plāni oficiālā vizītē apmeklēt Filipīnas izraisīja diskusijas ne tik daudz Dutertes neētisko izteikumu pret ASV eksprezidentu Obamu dēļ, cik Filipīnu valsts galvas reputācijas dēļ. Bez jau minētā kara pret narkotikām, kura ietvaros, iespējams, daudzi aizdomās turētie bez tiesas sprieduma arī nogalināti, Duterte pats savulaik dižojies, ka nesaudzīgi izrēķinājies ar pārkāpējiem laikā, kad bija Davao pilsētas mērs. Duterte apsūdzēts par grupējuma, dēvēta par Davao Death Squad, vadīšanu. Laika posmā no 1988. līdz 2008.gadam bez vēsts pazuda vairāk nekā 1000 cilvēku, un pērn septembrī bijušais Dutertes "kārtībnieku grupējuma" dalībnieks Edgars Matobato nāca klajā ar apgalvojumu, ka lielākā daļa no tiem nogalināti šausminošā veidā, bieži vien pēc tiešas Dutertes pavēles.

 

 

Top komentāri

Nav pareizi
N
domāt, ka Filipīnās visiem zina , kas ir Ādolfs Hitlers. Tas izskaidro, kāpēc ar fīrera vārdu kāds grib pastiprināt savu viedokli. Varēja taču sacīt - Drakula... .
Nezinu kā ar ''kuces dēlu'',
N
bet bildē redzamā persona ir ORANGUTĀNS. Un, lai gan pēc Darvina teorijas mērkaķi ir visai augsti attīstīta civilizācija, šim mērkaķim nekādas saprāta līnijas mūli nav pamanāmas, tā ka, viņa secinājumi tāpat -acīmredzami- mērkaķiski.
nu
n
Kuces dēls Obama nebija, bet ļenganākais ASV prezidents gan.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits