Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Trampu apsūdz mēģinājumos kavēt FIB izmeklēšanu

Vašingtonas politiskajās aprindās izskanējuši aicinājumi sākt impīčmenta procedūru pret ASV prezidentu Donaldu Trampu, jo atklātībā nonākuši fakti, kas pastiprina aizdomas par viņam pietuvinātu personu iespējamām ciešajām saitēm ar Krievijas valdību. ASV mediji vēsta, ka Tramps Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) bijušajam vadītājam Džeimsam Komijam ir prasījis izbeigt izmeklēšanu pret prezidenta kādreizējo padomnieku nacionālās drošības jautājumos Maiklu Flinnu.

Izdevums The New York Times, atsaucoties uz vairākiem FIB darbiniekiem, raksta, ka Komijs vienā no dienesta ziņojumiem atreferējis 14. februārī Baltā nama Ovālajā kabinetā notikušo sarunu starp viņu un Trampu. Tās sākumā prezidents sūkstījies par klasificētas informācijas nonākšanu mediju rīcībā un ierosinājis Komijam apsvērt iespēju iesēdināt cietumā žurnālistus, kuri to publicē. 

Pēc tam prezidents pievērsies Flinnam, kurš dienu iepriekš bija paziņojis par atkāpšanos no amata, jo ASV viceprezidentam Maikam Pensam nebija atklājis, ka telefonsarunās ar Krievijas vēstnieku Sergeju Kisļaku apspriedis iespēju atcelt ASV noteiktās sankcijas pret Krieviju. Telefonsarunas notika pirms Flinna kļūšanas par prezidenta padomnieku. ASV likumi aizliedz privātpersonām nodarboties ar diplomātiju.

Saistībā ar Flinna rīcību FIB veic izmeklēšanu, kas rada neērtības Trampam. "Es ceru, ka jūs saskatāt veidu, kā to izbeigt un likt mierā Flinnu," Tramps sacījis Komijam, liecina viņa ziņojums. "Viņš ir labs cilvēks. Es ceru, ka jūs to izbeigsiet." Prezidents FIB vadītājam arī sacījis, ka Flinns neko sliktu nav izdarījis. Komijs neko neesot teicis par izmeklēšanas izbeigšanu, tikai atbildējis: "Es piekrītu, ka viņš ir labs cilvēks."

Komijs savu ziņojumu iedevis izlasīt vairākiem kolēģiem, kuri Trampa izteikumus novērtējuši kā centienus ietekmēt izmeklēšanu pret Flinnu. Tomēr viņi kopā ar Komiju nolēmuši, ka paturēs sarunu noslēpumā, lai tā neietekmētu izmeklēšanas gaitu. 

Baltais nams noliedz Komija versiju par sarunas saturu. "Prezidents Komija kungam vai kādam citam nekad nav prasījis izbeigt izmeklēšanu, kas saistīta ar ģenerāli Flinnu," teikts paziņojumā. "Tas nav patiess vai precīzs sarunas starp prezidentu un Komija kungu atspoguļojums."

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 18.maija laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits