Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Trešdaļa amerikāņu uzskata, ka Trampa imigrācijas rīkojums uzlabos viņu drošību

Mazāk nekā trešā daļa amerikāņu uzskata, ka ASV prezidenta Donalda Trampa izdotais rīkojums liegt ieceļot septiņu musulmaņu valstu pilsoņiem palīdzēs aizsargāt Savienotās Valstis pret terorismu, liecina otrdien publiskotas sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Aģentūras Reuters un pētījumu centra Ipsos aptaujā 31% amerikāņu atzinuši, ka Trampa rīkojums licis viņiem justies "drošāk", bet 26% paziņojuši, ka tagad jūtas "nedrošāk". 33% aptaujāto uzskatīja, ka Trampa rīkojumam nekādas nozīmes nebūs, bet atlikušie respondenti nevarēja atbildēt.

Aptaujā noskaidrots, ka 49% amerikāņu atbalsta rīkojumu, bet 41% - neatbalsta. 53% demokrātu paziņojuši, ka "stingri neatbalsta" Trampa rīkojumu, bet 51% republikāņu savukārt pauduši "stingru atbalstu" tam.

Demokrāti trīsreiz biežāk nekā republikāņi uzsvēra, ka "ASV jāturpina uzņemt imigrantus un bēgļus". Savukārt republikāņi trīsreiz biežāk nekā demokrāti pauda, ka "aizliegums ieceļot cilvēkiem no musulmaņu valstīm ir nepieciešams, lai novērstu terorismu".

Bostonas koledžas pētījumu centra Imigrantu integrācijas laboratorija direktors Vestijs Egmonts norādīja, ka amerikāņi ir palikuši naidīgāki pret bēgļiem un imigrantiem, imigrācijai pārslēdzoties no Austrumeiropas uz tādām valstīm kā Irāka, Somālija un Afganistāna.

"Šī skaita pieaugums, lai arī tas ir relatīvi neliels, ir piesaistījis pietiekami lielu uzmanību, lai izraisītu to cilvēku reakciju, kuri jūtas patiesi neērti viņiem apkārt esošās daudzveidības dēļ," viņš sacīja.

Vairums amerikāņu tomēr uzsvēra, ka ASV nevajadzētu prioritāri uzņemt bēgļus, kuri ir kristieši, kā to ir rosinājis Tramps. 56% respondentu, tostarp 72% demokrātu un 45% republikāņu, noraidīja izteikumu, ka ASV vajadzētu "uzņemt kristiešu bēgļus, bet ne musulmaņu".

 

Top komentāri

trusis nejaukais
t
no medijiem buutu jaasaak prasiit atbildiibu par dezinformaaciju - tas ir PAGAIDU ierobezhojums kameer tiek uzlabots ieceljotaaju paarbaudes process lai nepieljautu ekstreemistu ieceljoshanu ASV. kas sheit nav saprotams? mediji Trampu chakaree no saakta gala nemitiigi iznjemot no konteksta vinja saciito. Un nu jau tas pats notiek ar prezidenta riikojumu. prezidenta riikojuma patvaljiiga interpretaacija diemzheel nav vaada briiviiba. buus tikai logjiski, ja Tramps piegrieziis skaabekli par shaadiem gaajieniem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits