Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valsts departaments: ASV nopirka medicīnas preces no Krievijas

ASV Valsts departaments paziņojis, ka ASV no Krievijas nopirkusi medicīniskās maskas un iekārtas, kas trešdien ar Krievijas bruņoto spēku lidmašīnu tika nogādātas Ņujorkā.

Kremlis un valsts mediji vēstīja, ka medicīnisko preču sūtījums ir humānā palīdzība un Krievijas dāvana ASV.

"Pēc prezidentu Donalda Trampa un Vladimira Putina 30.marta telefonsarunas ASV piekrita nopirkt no Krievijas nepieciešamo medicīnisko aprīkojumu, ieskaitot plaušu ventilēšanas aparātus," pavēstīja Valsts departamenta pārstāve Morgana Ortagusa.

Viņas paziņojumā uzsvērts, ka pagātnē abas valstis sniegušas viena otrai humāno palīdzību krīzes situācijā un plāno tā rīkoties arī nākotnē.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova ceturtdien paziņoja, ka ASV apmaksāja pusi no sūtījuma, bet par otru pusi maksājis valsts Krievijas tiešo investīciju fonds.

Krievijas Aizsardzības ministrija trešdien nosūtīja uz ASV transportlidmašīnu Antonov-124 ar medicīniskajām maskām un iekārtām.

Krievija iepriekš nosūtījusi medicīniskās iekārtas un speciālistus uz Covid-19 krīzē smagi skarto Itāliju humānās palīdzības centienu ietvaros, kuros atbilstoši dažu analītiķu vērtējumam manāms ģeopolitiski zemteksts.

Maskava iepriekš apgalvoja, ka tā uz Itāliju nosūtījusi arī aptuveni 100 speciālistu, kuriem ir pieredze cīņā ar Ebolas vīrusu un cūku mēri. Tiesa gan, itāļu mediji vēsta, ka lielākā daļa palīdzības nav bijusi derīga cīņā ar Covid-19, bet atbraukušie cilvēki ir augsta ranga militārpersonas.

Pagājušajā mēnesī Krievija pavēstīja, ka tā uz postpadomju valstīm, kā arī Irānu un Ziemeļkoreju nosūtījusi teju 1000 Covid-19 testu komplektu.

 

Top komentāri

reptilis
r
Krievijas propoganda un Krievijas troļlu Latvijas nodaļa rullē:)))....bet, viņi nesaprot elementāru lietu -daudzi latvieši un ļoti daudzi cittautieši māk krievu valodu un paši bez troļļu palīdzības var internetā apskatīties REĀLO situāciju Krievijā un nevis Krievijas TV un Krievijas troļļu uzburto Pasakaino Sapņu Zemi Krieviju:)))
Jaunā nafta - pašu cilvēki
J
Arī pirms 100 gadiem Krievija tirgoja labību uz ārzemēm, kamēr pašu zemē bada dēļ mira miljoni cilvēki. Nekas nemainās.
Bet
B
Lai kā Pļutins tēlos "svēto",sankcijas netiks atceltas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits