Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vētra Irma: Pāvests nosoda klimata pārmaiņu skeptiķus

Postošās vētras Irma kontekstā Romas pāvests Francisks nosodījis cilvēka veicinātu klimata pārmaiņu skeptiķus, vēsta BBC. Katoļu baznīcas galva norādījis, ka gan Irma, gan pirms tam piedzīvotā vētra Hārvijs ir klimata pārmaiņu sekas, kas "redzamas ar katra paša acīm".

Pāvests Francisks arī brīdinājis, ka tos pasaules valstu līderus, kuri nerīkosies, lai situāciju mainītu, "tiesās vēsture".

"Mums visiem ir atbildība. Visiem. Dažiem tā ir neliela, citiem lielāka. Morāla atbildība pieņemt viedokļus un izdarīt lēmumus. Tas nav nekas tāds, par ko jokot," žurnālistiem paudis pāvests, piebilstot: "Tie, kas noliedz klimata pārmaiņas, tiem vajadzētu doties pie zinātniekiem un pajautāt viņiem."

Savukārt ASV Vides aizsardzības aģentūras vadītājs Skots Prūits, kurš nereti visnotaļ skeptiski izteicies par cilvēka lomu klimata pārmaiņās, pāvestam oponējis, ka šobrīd ir nepiemērots brīdis, lai diskutētu par klimata pārmaiņu iespējamo lomu vētru izraisīšanā. Amatpersona norādīja, ka šobrīd visa uzmanība jākoncentrē uz vētras seku likvidēšanas darbiem.

Jau vēstīts, ka svētdien vētra Irma sasniedza arī Floridu. Kaut šobrīd tā vairs nav spēcīga viesuļvētra, bet klasificējama kā tropiskā vētra, postījumi ir pamatīgi. Aizvadītās nedēļas otrajā pusē vētra nopostīja daudzas Karību jūras reģiona salas, bet nu pamatīgu haosu rada Floridā, kur bez elektrības ir vairāk nekā divas trešdaļas štata mājsaimniecību - kopumā aptuveni 6,5 miljoni.

Top komentāri

''Jūra celsies un kauks ,
&
un cilvēku sirdis pamirs izbailēs''. Un visa radītā pasaule ir reliģioza. Un pat TĀ SIENA, kas bija PIRMS radīšanas, un kurai zinātne cauri neredz, arī ir reliģioza. Tikai cilvēka muļķība un plānprātīga NEKAD nav reliģioza.
Pāvestam taisnība,
P
katrs pats savām acīm, kas ir noticis kaut vai šī gada laikā, un ka pus Latgales ūdenī. Ar visu ražu.
Pravietisjaukais.
P
Pāvests ir liberāls, jo ir kristietis. Sātanisti nekad nav liberāli, jo viņu kungs - sātans ir slepkava jau no iesākuma. Jau tad, kad zeme un debesis vēl nebija. Tā ka, katram sava izvēle.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits