Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
Viltvārdim, uzdodoties par Trampa znotu Kušneru (attēlā), izdevies apmuļķot Baltā nama iekšzemes drošības padomnieku

Vīrietis apmuļķo vairākas Baltā nama amatpersonas, uzdodoties par Trampa dēlu un znotu

Kādai personai no Lielbritānijas, izveidojot vairākus viltus e-pasta kontus un uzdodoties par, piemēram, ASV prezidenta Donalda Trampa dēlu Ēriku Trampu, prezidenta znotu un padomnieku Džaredu Kušneru, kā arī nu jau no amata atstādināto Baltā nama personāla vadītāju Reinsu Prībusu, izdevies apmuļķot virkni amatpersonu, vēsta CNN.

Iespējams, visspilgtāk notikušā nopietnību izgaismo tas, ka vīrietis, uzdodoties par Kušneru, sarakstījies ar iekšzemes drošības padomnieku Tomu Bosertu, kura kompetenču lokā ir arī kiberdrošības jautājumi, veiksmīgi apmuļķojot amatpersonu, turklāt saņemot no Boserta viņa privāto e-pastu tālākām sarakstēm.

"Tom, mēs augusta beigās rīkojam sava veida saviesīgu sanākšanu. Tas būtu jauki, ja tu varētu ierasties. Apsolu, ka ēdiens nebūtu sliktāks par to, ko baudījām Irākā. Vajadzētu izvērsties jaukam vakaram," rakstīja pašpasludinātais "jokdaris", kurš sarakstes nodevis CNN rīcībā.

Boserts viltus Kušneram atbildēja: "Paldies, Džared. Pēc tāda solījuma nevaru atteikties. Ja tev nepieciešams, te būs mans privātais e-pasts (CNN e-pasta adresi aizklāja - red.)."

Boserts pēc notikušā nav sniedzis komentāru, bet pats "jokdaris" CNN atzinis, ka Boserta gadījums viņu pārsteidzis visvairāk, ņemot vērā, ka runa ir par cilvēku, kam būtu jāpārzina kiberdrošības jautājumi. Vienlaikus persona apgalvoja, ka šī rīcība nebija motivēta ar ļaunprātīgiem nolūkiem, savukārt kiberdrošības eksperti izceļ notikušā nopietnību.

"Šis gadījums parāda, cik ievainojamas pret tā dēvēto mērķēto pikšķerēšanu (spear phishing) ir valsts amatpersonas," CNN norādījis bijušais Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) kibedrošības speciālists Adams Malons, piebilstot, ka "mērķētā pikšķerēšana ir hakeru visplašāk pielietotā tehnika, lai piekļūtu nolūkotajiem upuriem. Šis gadījums izgaismo, cik vienkārši viltvāržiem ir iemantot uzticību." 

E-pastu autors tostarp arī uzdevies par bijušo Baltā nama personāla vadītāju Prībusu un iesaistījies asā vārdu apmaiņā ar nu jau arī amatu zaudējušo Baltā nama preses sekretāru Entoniju Skaramuči, kā arī Trampa dēlu.

Baltais nams apstiprinājis, ka šādi incidenti notikuši un paziņojumā norādīja, ka "šīs lietas tiek uztvertas ļoti nopietni un tiks izmeklētas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits