Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

WikiLeaks slepenos ASV dokumentus nodevušo karavīru sāks tiesāt 4.februārī

Tīmekļa projektam WikiLeaks lielu daudzumu ASV slepeno dokumentu nodevušā Savienoto Valstu karavīra Bredlija Meninga prāva sāksies 4.februārī, ceturtdien apliecināja tiesnese. Menings apsūdzēts par to, ka viņš "palīdzējis ienaidniekam".

Tiesas datums noteikts pirmstiesas sēdē Fortmīdas armijas bāzē Merilendā, un paredzams, ka prāva ilgs līdz 15.martam, sacīja militārā tiesnese pulkvede Denīza Linda.

Domājams, ka Menings, kuram par apjomīgāko ASV slepeno dokumentu nopludināšanu valsts vēsturē draud mūža ieslodzījums, beigs savu klusēšanu pirmstiesas sēdē 27.novembrī, uzzināja tiesa.

24 gadus vecais Menings tika apcietināts 2010.gada jūlijā, kad viņš dienēja Irākā, saistībā ar aizdomām, ka viņš nodevis lielu daudzumu slepenu ASV valdības dokumentu interneta vietnei WikiLeaks.

Menings kopš aresta turēts cietumos Kuveitā un ASV. Viņš ir minēts kā aizstāvības puses liecinieks 27.novembra sēdē. Menings sniegs liecības saistībā ar viņa turēšanu apcietinājumā ASV jūras spēku bāzē Kvantiko, Virdžīnijas štatā. Kā norāda Meninga advokāti, viņu klients Kvantiko, kur viņš tika turēts stingrā režīma ieslodzījuma vietā no 2010.gada jūlijam līdz 2011.gada aprīlim, pieredzējis sliktu izturēšanos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits