Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ar Covid-19 inficējies Tallinas Kristīnes ģimnāzijas audzēknis

Igaunijā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 konstatēta Tallinas skolēnam, Kristīnes ģimnāzijas audzēknim, kurš ir viens no pieciem piektdienas rītā laboratoriski identificētajiem pacientiem, līdz ar to kopējais šīs slimības pacientu skaits valstī šobrīd ir desmit.

Kā paziņojusi Izglītības un zinātnes ministrija, ņemot vērā, ka saslimušais skolēns apmeklējis skolu, ģimnāzijas ēkā mācības nenotiks vismaz divas nedēļas un telpas tiks rūpīgi dezinficētas.

Mācību process šai laikā norisināsies nestacionāri, bet visi ģimnāzijas audzēkņi lūgti šīs divas nedēļas uzturēties mājās un izvairīties no kontaktiem ārpus mājām, nepiedalīties sporta pasākumos un neapmeklēt interešu pulciņus, jo nav iespējams apzināt visus cilvēkus, ar kuriem saslimušais skolēns līdz šim kontaktējies.

Ministrija uzskata, ka šādi piesardzības pasākumi nepieciešami vīrusa izplatības novēršanai. Tā arī vērsusies pie visu izglītības iestāžu vadības un lūgusi būt gatavai slēgt skolu vai bērnudārzu un nodrošināt nestacionāru mācību darbu, ja tas būtu vajadzīgs.

Jau ziņots, ka Igaunijā atklāti desmit Covid-19 slimnieki. Pirmais saslimšanas gadījums Igaunijā tika apstiprināts 27.februārī, kad slimību diagnosticēja Irānas pilsonim, Igaunijas pastāvīgajam iedzīvotājam, kas bija ieradies Rīgā ar lidmašīnu caur Stambulu un ar autobusu devies uz Tallinu. 

Saskaņā ar šobrīd pieejamo informāciju vismaz astoņi no pārējiem slimniekiem ceļojuši vienā lidmašīnā - ar lidsabiedrības Ryanair 29.februāra reisu Nr.FR4714 no Bergamo uz Rīgu, bet informācija par vēl viena pacienta ceļojuma maršrutu ir neskaidra.

 

Top komentāri

ha, ha
h
Par Rīgas lidostas nāves vārtu uzturēšanu izdzīvojušie pakārs kariņu, ja ne gļēvie latvieši, tad lēnie, bet dusmīgie igauņi.
bet
b
Lidostai bija jāaizliedz piezemēties jebkurām lidmašīnām, kas lido no Itālijas un citām skartajām valstīm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits