Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ārlietu ministrs: Baltkrievija sagatavojusi "asimetriskas sankcijas" Baltijas valstīm

Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs trešdien paziņojis, ka Minska sagatavojusi "asimetriskas sankcijas" Baltijas valstīm, reaģējot uz iebraukšanas aizliegumu, ko Latvija, Lietuva un Igaunija šīs nedēļas sākumā noteica par prezidenta vēlēšanu falsificēšanu un vardarbību atbildīgajām Baltkrievijas amatpersonām.

Kā viņš norādījis preses konferencē Maskavā pēc tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, šāds Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņu saraksts jau sagatavots, bet to publiskot Baltkrievija neplāno.

Pēc Makeja teiktā, sarakstā nonākuši "tie, kuri tiešām atklāti iejaukušies Baltkrievijas lietās, nākuši klajā ar nepieņemamiem paziņojumiem, tostarp politiskiem, un, vēl vairāk, izvirzījuši konkrētus priekšlikumus attiecībā uz finansiālu atbalstu varas oponentiem".

"Ja sankcijas noteiks vēl citas valstis, mēs arī pieņemsim attiecīgus lēmumus un dosim adekvātu atbildi," viņš piebildis.

Ministrs norādījis, ka Baltkrievijas sankcijas darbosies arī Krievijas teritorijā.

"Mēs nedomājam to [sarakstu] publicēt. Bet ticiet man - tajā iekļauts pietiekami liels skaits triju Baltijas valstu personu, un, ņemot vērā, ka mums ar Krieviju Savienotās valsts ietvaros ir vienots ieceļošanai nevēlamo personu saraksts, domāju, ka tas viņiem varētu likt zināmā mērā aizdomāties," izteicies Baltkrievijas ārlietu ministrs.

Kā ziņots, Latvija, Lietuva un Igaunija pirmdien noteica iebraukšanas aizliegumu Baltkrievijas amatpersonām, kas atbildīgas par 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un tām sekojošo miermīlīgo protestu vardarbīgu apspiešanu. Sankcijas Minskas režīmam apsver arī Eiropas Savienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits