Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ārvalstu medijos izplatīta viltus ziņa par Lietuvas sankcijām pret Mongoliju

Ārvalstu ziņu portālos izplatīta viltus ziņa, ka Lietuva noteikusi sankcijas pret Mongoliju saistībā ar šīs valsts prezidenta izteikumiem par padomju okupāciju. Lietuvas diplomāti notikušo vērtē kā apzinātu provokāciju.

"Tā ir nepatiesa informācija, kuras mērķis ir sanaidot valstis un kompromitēt Lietuvu starptautiskajā telpā. Mūsu attiecības ar Mongoliju ir labas, un nevar būt runas ne par kādām sankcijām. Mongolijas puse ir informēta, ka šīs ziņas ir sadomātas," ziņu aģentūrai BNS ceturtdien sacījusi Lietuvas ārlietu ministra Lina Linkeviča preses sekretāre Rasa Jakilaitiene.

Viltus ziņā, kas izplatīta gan angļu, gan krievu valodā, apgalvots, ka Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite likumu par sankcijām parakstījusi, reaģējot uz Mongolijas līdera Haltmagīna Batulgas izteikumiem kādā runā pie pieminekļa padomju karavīriem, ka Padomju Savienība atbrīvojusi Baltijas valstis no nacistu okupācijas. Publikācijā iekļauti arī sadomāti premjerministra Sauļus Skverneļa citāti, norādot, ka viņš "nācis klajā ar skaļu paziņojumu par uzvaru pret ordu un pavēstījis, ka uzbrukumi nepaliks bez atbildes".

Viltus ziņas autori atsaucas uz krievu valodā iznākošo Lietuvas laikrakstu Ļitovskij kurjer un apgalvo, ka Lietuva nolēmusi noteikt moratoriju mongoļu preču importam Lietuvā un aizliegusi Lietuvas uzņēmējiem eksportēt savus ražojumus uz Mongoliju, bet premjers Skvernelis ieteicis Lietuvas valsts dzelzceļa uzņēmuma Lietuvos geležinkeliai atmest ideju par vilcienu satiksmi starp Viļņu un Ulanbatoru.

Avīzes Ļitovskij kurjer galvenais redaktors Valērijs Tretjakovs aģentūrai BNS sacījis, ka šāda informācija nav parādījusies nedz laikrakstā, nedz tā interneta versijā. "Neko nezinām, tā ir viltus ziņa," viņš piebildis.

Lietuvai un Mongolijai nav ciešu politisku vai ekonomisku attiecību, vēstniecību vai tiešo investīciju, un tirdzniecības apgrozījums starp abām valstīm sasniedz aptuveni deviņus miljonus eiro.

Viltus ziņa izplatīta pāris dienas pēc tam, kad Lietuva publiskoja Krievijas pilsoņu sarakstu, kuriem nebūs atļauts iebraukt valstī saskaņā ar tā dēvēto Magņitska likumu, kas aizliedz iebraukšanu ārvalstniekiem, kuri saistīti ar liela apmēra korupciju, naudas atmazgāšanu vai cilvēktiesību pārkāpumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits