Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā pieauga visās Baltijas valstīs

Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā Latvijā pieauga par 33%, Lietuvā - par 32% un abās valstīs bija 239,26 eiro par megavatstundu (MWh), kamēr Igaunijā tā palielinājās par 60% - līdz 238,77 eiro par MWh, aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Vienlaikus "Nord Pool" sistēmā elektroenerģijas vidējā cena attiecīgajā periodā palielinājās 2,8 reizes, sasniedzot 92,13 eiro par MWh. Elektroenerģijas vidējā cena pagājušajā nedēļā pieauga visos "Nord Pool" tirdzniecības apgabalos. 

Pagājušā nedēļā galvenais faktors, kas ietekmēja elektroenerģijas cenu, bija laika apstākļi. Baltijā elektroenerģijas pieprasījums vēsāku laika apstākļu dēļ pieauga par 9%, kamēr "Nord Pool" reģionā kopējais patēriņš palielinājās par 12%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš. 

Turklāt izstrāde vēja elektrostacijās pagājušajā nedēļā kritās par 19%.

Pēc "NordBalt" ikgadējo apkopes darbu pabeigšanas, atjaunojās elektroenerģijas plūsma no Zviedrijas ceturtā tirdzniecības apgabala. Tikmēr plūsma no Somija kritās par 47%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš.

"Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš pagājušajā nedēļā bija 8421 gigavatstunda (GWh), bet izstrādes apmērs veidoja 9176 GWh.

Kopējais elektroenerģijas patēriņš Baltijas valstīs kāpa par 9% - līdz 539 GWh. Latvijā elektroenerģijas patēriņš, salīdzinot ar nedēļu iepriekš, pieauga par 3% - līdz 127 GWh. Igaunijā patērētās elektroenerģijas apmērs bija 170 GWh, kas ir par 12%  vairāk nekā nedēļu iepriekš, bet Lietuvā patēriņš kāpa par 10% - līdz 242 GWh.

Elektroenerģijas izstrāde Baltijas valstīs pieauga par 6%, sasniedzot 336 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrādes apmērs kāpa par 60% - līdz 124 GWh. Tikmēr Igaunijā elektroenerģijas izstrāde samazinājās par 8% - līdz 140 GWh, bet Lietuvā ražošanas apmēri kritās par 17% - līdz 72 GWh.

Aizvadītajā nedēļā izstrādes apmērs pret patēriņu Latvijā bija 98%, Igaunijā - 82%, bet Lietuvā - 30%. Baltijas valstīs tika saražoti 62% no reģionā patērētās elektroenerģijas apmēra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits