Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Igaunijā 57 jauni inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu, Lietuvā - 73

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 57 cilvēkiem, trešdien paziņojis Veselības departaments, savukārt Lietuvā atklāti 73 jauni gadījumi.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 3033, bet 1818 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Igaunijā kopumā veikti 194 429 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 2374 analīzes, līdz ar to pozitīvas bijušas 1,9% visu analīžu.

No 57 jaunatklātajiem gadījumiem divos gadījumos inficējusies persona atgriezusies no ārzemēm, astoņi gadījumi saistīti ar uzliesmojumu Austrumtallinas centrālajā slimnīcā, divi gadījumi saistīti ar retrokino pasākumu Hāpsalu, divos gadījumos inficēšanās notikusi darbavietā,   sešos gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 23.septembrī Igaunijā ir 33,71. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 31,2.

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 73 cilvēkiem, trešdien paziņojusi Veselības ministrija.

Līdz ar to inficēšanās ar šo vīrusu valstī konstatēta kopumā 3932 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2246 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 5649 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 1,3% testu. Pavisam Lietuvā veikta 737 561 analīze.

50 no jaunatklātajiem gadījumiem saistīti ar konkrētiem slimības perēkļiem, vēl 12 cilvēki inficējušies saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, trīs gadījumos vīruss ievests no ārzemēm - Baltkrievijas, Krievijas un Vācijas, bet astoņos gadījumos inficēšanās apstākļi nav noskaidroti, liecina Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) dati.

 Lielākais jaunu inficēšanās gadījumu skaits -12 - atklāts Šauļu republikāniskajā slimnīcā, kur pavisam inficējušies 14 cilvēki. Septiņi gadījumi saistīti ar inficēšanās perēkli Radvilišķu slimnīcā, no kurienes kopumā aizsākušies jau 74 gadījumi. Astoņi gadījumi apstiprināti Raseiņu pašvaldībā, kur dažu dienu laikā inficējušies 11 cilvēki, bet trīs - Raseiņu slimnīcā, kur pavisam fiksēti 14 gadījumi.

Pieci jauni gadījumi atklāti valsts dziesmu un deju ansamblī "Lietuva" un Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra korī, ar šo perēkli kopumā saistāmi seši gadījumi.

Vairāki citi jaunatklātie gadījumi saistīti ar uzņēmumiem, hokeja treniņiem, zemnieku saimniecībām, sociālās aprūpes namu un vienu no Kauņas skolām

Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 Lietuvā prasījusi 87 cilvēku dzīvības, bet vēl 18 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Aizvadītajā diennaktī jaunu slimības upuru nav bijis.

Pēc NVSC datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 23.septembrī Lietuvā ir 27,5. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 26,1.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits