Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Igaunijā apstiprināti vēl divi saslimšanas gadījumi ar Covid-19

Igaunijā konstatēti vēl divi saslimušie ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, tādējādi kopējais saslimušo skaits sasniedzis piecus, un visi viņi ceļojuši caur Rīgas lidostu.

Abi jaunatklātie pacienti pagājušajā sestdienā, 29.februārī, no Bergamo Itālijā ieradās caur Rīgas lidostu, tāpat kā trīs jau iepriekš Igaunijā konstatētie pacienti. 

Turklāt četri pēdējie inficētie ceļojuši ar vienu reisu - 29.februāra lidsabiedrības Ryanair reisu Nr.FR4714 no Bergamo uz Rīgu.

Iepriekš ceturtdienas vakarā Igaunijas varasiestādes kļūdaini ziņoja, ka caur Rīgu ieradies tikai viens no abiem pēdējiem inficētajiem, kamēr otrs no Bergamo uz Tallinu, lidojis ar tiešo reisu.

Pirmajam, vidēja vecuma cilvēkam, ir augsta temperatūra un elpošanas grūtības. Departaments sazinājies ar cilvēkiem, kas ar viņu kontaktējušies.

Otram pacientam, kas ir jaunāks par trīsdesmit gadiem, no simptomiem konstatēts klepus. Departamenta rīcībā jau ir minētā reisa pasažieru saraksts, bet pašlaik tiek noskaidrots, ar ko šis cilvēks vēl varētu būt kontaktējies. Šobrīd netiek norādīts, kā viņš no Rīgas ceļojis uz Tallinu.

Jau ziņots, ka trešdien Covid-19 analīzēs tika konstatēts vidēja vecuma Tallinas iedzīvotājam, kurš arī 29.februārī ar lidmašīnu ieradies Rīgā no Bergamo, bet no Rīgas atgriezies mājās ar personīgo automobili. Viņam ir augsta temperatūra, kā arī kaulu un locītavu sāpes. Slimnieks ārstējas mājās. 

Viņš ceļojis ar to pašu reisu, ar kuru otrais Igaunijā apstiprinātais Covid-19 pacients, proti, ar lidsabiedrības Ryanair reisu Nr.FR4714 no Bergamo uz Rīgu.

Ceturtdienas rītā SPKC informēja, ka epidemiologi ir saņēmuši ar otro Igaunijas Covid-19 pacientu kopā ceļojušo cilvēku sarakstu un apzina tuvās kontaktpersonas. Par tuvām kontaktpersonām atzīti astoņi vienā reisā ar saslimušo ceļojušie Latvijas iedzīvotāji un arī 20 ārzemnieki, par kuriem informācija tika nodota Igaunijas un Itālijas iestādēm.

Jau ziņots, ka Igaunijā otrdien tika apstiprināts otrais saslimšanas gadījums ar Covid-19, saslimušais cilvēks sestdien ar lidmašīnu ielidojis Rīgā no Bergamo un tad ar savu automašīnu devies uz Igauniju. Saslimušajam ir viegli simptomi, viņš ārstējas mājās Tartu.

Pirmais saslimšanas gadījums Igaunijā tika apstiprināts 27.februārī. Ar Covid-19 saslimušais Irānas pilsonis, kurš ir Igaunijas pastāvīgais iedzīvotājs. Viņš bija ieradies Rīgā ar lidmašīnu caur Stambulu un ar autobusu devies uz Tallinu.

Latvijā līdz šim konstatēts viens saslimšanas gadījums ar Covid-19, un paciente jau ir izrakstīta no slimnīcas.

 

papildināta visa ziņa

Top komentāri

AirBaltic
A
Valsts aviosabiedrība, kura atrodas valsts kontrolē ir iespēja atcelt reisus no riska zonām, īpaši zinot, ka tuvojas skolēnu brīvlaiks. Zīmīgi ka tieši skolēnu brīvlaikā airBaltic lidojumus neatceļ, jo acīmredzot tie vismaz formāli ir pilni, bet pēc brīvlaika reisu skaitu samazina. Tā sakot bizness ir bizness, nekādas sociālās atbildības. Gauss kungs pelna sev bonusus. Pērn 1.3 mEUR. AirBaltic to komentē ka stratēģisku lēmumu :))), malači! Preteji to jau ir izdarījusi Lufthansa, Ryanair, SAS, Finair un citi. Kariņš stāsta kā jāmazgā rokas, kas ir korekti un kur jazvana, kas arī ir labi, bet neseko atbildīgi citu aviokompāniju piemēram. Tā ir mantrausība, pārliecība, pašpārliecība, nespēja padomāt soli tālāk? Izskatās ka sauss aprēķins! Nu var teikt skaidri - airBaltic nerīkojās kā sociāli atbildīga kompānija un valsts arī kā airBaltic galvenais akcionārs.
ha, ha
h
Igauņi jau nav stulbi un droši vien iesūdzēs Latviju starptautiskā tiesā par masu slepkavībām.
Buy Bye Beauty
B
Latvijā slimības izstaigā un aizmirst... - Jo brašie deputāti, uz latviešu dzīvībām "taupītāji" pielēmuši nemaksāt pirmās dienas par slimības lapām ar to spiežot cilvēkus slimības maksimāli izstaigāt, novilcināt līdz pēdējam un aplipināt pēc iespējas vairāk cilvēkus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits