Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Igaunijā inficēšanās ar koronavīrusu apstiprināta vēl 131 cilvēkam; Lietuvā 999 gadījumi un četri mirušie

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 131 cilvēkam, ceturtdien paziņojis Veselības departaments. Savukārt Lietuvā konstatēti 999 jauni gadījumi.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 5464, bet 2938 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 73 cilvēki.

Igaunijā kopumā veikti 271 257 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 2198  analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 6% visu analīžu.

Slimnīcās pašlaik ārstējas 53 Covid-19 pacienti, četriem no viņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 5.novembrī Igaunijā ir 91,65. Saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 87,71.

Tikmēr Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 999 cilvēkiem, kā arī reģistrēti četri jauni nāves gadījumi ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19,  ceturtdien paziņojusi Veselības ministrija.

Inficēšanās ar jauno koronavīrusu valstī diagnosticēta kopumā 19 910 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 5285 cilvēkiem.

Aizvadītajā diennaktī veiktas 14 594 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 6,8% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 1 064 817 analīzes.

Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 Lietuvā prasījusi pavisam 186 cilvēku dzīvības, bet vēl 63 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Diennakts laikā miruši četri cilvēki - trīs vecuma grupā no 70 līdz 79 gadiem un viens - vecuma grupā no 90 līdz 99 gadiem; visiem bijušas hroniskas slimības.

Lietuvas slimnīcās pašlaik ārstējas 690 Covid-19 pacienti, 57 no viņiem atrodas reanimācijas nodaļās, 32 pacientiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija, bet 296 cilvēku ārstēšanā tiek izmantotas skābekļa maskas, liecina Veselības ministrijas dati.

Tāpat kā vairākas iepriekšējās dienas, lielā jaunatklāto gadījumu skaita dēļ inficēšanās apstākļu analīze pagaidām veikta tikai par daļu no tiem, bet vairāk nekā piektajā daļā izanalizēto gadījumu inficēšanās apstākļus nav izdevies noteikt.

Joprojām daudz jaunu gadījumu atklāti medicīnas un sociālās aprūpes iestādēs, skolās un bērnudārzos. Turpinās inficēšanās saistībā ar perēkļiem Lietuvas Bruņotajos spēkos, policijā un vairākos uzņēmumos.

Pēdējā diennaktī jauni inficēšanās gadījumi saistīti ar sportošanu un brīvā laika  pavadīšanas aktivitātēm - vīrusa izplatība tiek saistīta ar perēkļiem Viļņas volejbola akadēmijā, Zarasu medību klubā, sporta centrā "Delfi", vairākos populāros Viļņas un Kauņas klubos un vienā restorānā. Inficēšanās notikusi arī ģimenēs.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 5.novembrī Lietuvā ir 373,2. Saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 352,63.

papildināta visa ziņa

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits