Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Igaunijā lielākais diennaktī atklātais Covid-19 gadījumu skaits - 208; Lietuvā 639 un septiņi mirušie

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 208 cilvēkiem, trešdien paziņojis Veselības departaments. Savukārt Lietuvā diennakts laikā fiksēti 639 gadījumi, bet septiņi cilvēki miruši.

Tas Igaunijā ir lielākais vienas dienas laikā atklātais jauno inficēšanās gadījumu skaits kopš Covid-19 epidēmijas sākuma.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 5333, bet 2878 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 73 cilvēki.

Igaunijā kopumā veikti 269 065 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 2660 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 7,9% visu analīžu.

Slimnīcās pašlaik ārstējas 44 Covid-19 pacienti, diviem no viņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 4.novembrī Igaunijā ir 87,44. Saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 75,33.

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 639 cilvēkiem, kā arī reģistrēti septiņi jauni nāves gadījumi ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19, trešdien paziņojusi Veselības ministrija.

Inficēšanās ar jauno koronavīrusu Lietuvā diagnosticēta kopumā 18 092 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 5082 cilvēkiem.

Aizvadītajā diennaktī veiktas 12 059 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 5,3% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 1 050 223 analīzes.

Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 Lietuvā prasījusi pavisam 182 cilvēku dzīvības, bet vēl 63 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Diennakts laikā miruši septiņi cilvēki - trīs vecuma grupā no 50 līdz 59 gadiem, viens vecuma grupā no 60 līdz 69 gadiem un trīs - vecuma grupā no 80 līdz 89 gadiem; visiem bijušas hroniskas slimības.

Lietuvas slimnīcās pašlaik ārstējas 676 Covid-19 pacienti, 57 no viņiem atrodas reanimācijas nodaļās, 26 pacientiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija, bet 297 cilvēku ārstēšanā tiek izmantotas skābekļa maskas, liecina Veselības ministrijas dati.

Tāpat kā vairākas iepriekšējās dienas, lielā jaunatklāto gadījumu skaita dēļ inficēšanās apstākļu analīze pagaidām veikta tikai par daļu no tiem. Vismaz 174 izanalizētajos gadījumos inficēšanās apstākļus nav izdevies noteikt.

Daudz jaunu gadījumu atklāti medicīnas un sociālās aprūpes iestādēs, vīruss turpina izplatīties skolās un bērnudārzos, kā arī saistībā ar slimības perēkļiem uzņēmumos, iestādēs, Bruņotajos spēkos, muitā, policijā, kādā bērnu nometnē, sporta nodarbībās, koros un ģimenes viesībās.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 4.novembrī Lietuvā ir 351,6. Saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem šis rādītājs ir 340,89.

papildināta informācija par Lietuvu

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits