Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Igaunija palīdzēs uzlabot e-pārvaldes iespējas Āfrikas valstīs

Igaunijas Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju asociācija sadarbībā ar partneruzņēmumiem sāks izstrādāt programmnodrošinājumu, kas palīdzēs uzlabot e-pārvaldes iespējas Āfrikas Savienības valstīs.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi IKT klastera vadītāja Dorisa Pelda, paredzēts izstrādāt paraugprojektus konkrētām valstīm svarīgākajās jomās.

"Tas nozīmē, ka mēs dalīsimies ar Āfrikas Savienības dalībvalstu amatpersonām ne tikai savā e-pārvaldes veiksmes stāstā, bet arī reālā pieredzē attiecībā uz e-valsts risinājumiem un izpratnē par to, ko digitālie risinājumi var dot konkrētu valstu attīstībai," viņa norādījusi.

Projekta gaitā tiks izveidotas paraugprogrammas un mācību materiāli un rīkoti kursi, lai parādītu, kā digitālie risinājumi var uzlabot valsts pārvaldes efektivitāti un kiberdrošību un kā ieviest dažādus e-pakalpojumus.

Pirmo Igaunijas un Āfrikas Savienības sadarbības projektu, kas veltīts demokrātijas attīstīšanai Āfrikas valstīs, atbalsta Igaunijas Ārlietu ministrija no līdzekļiem, kas paredzēti attīstības sadarbībai un humānajai palīdzībai.

Kā IKT klastera partneri projektā piedalīsies uzņēmumi Net Group, Nortal, Cybernetica, Reach-U, Goswift, Aktors, SK ID Solutions, eKool, kā arī Tallinas tehnoloģiju universitāte.

Piektdien un sestdien Tallinā norisinās IKT klastera uzņēmumu hakatons, kurā paredzēts izveidot paraugprogrammu Āfrikas Savienības valstu iepazīstināšanai ar e-pārvaldes darbību.

Top komentāri

Opā!
O
Palīdziet Latvijai!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits