Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Igaunijā sāk darbu pirmais Telia 5G eksperimentālais tīkls

Telia un Tallink septembrī pārbaudīja 5G mobilās tehnoloģijas sniegtās iespējas uz Tallink kuģiem, portālu Diena.lv kompāniju pārstāvji.

5G bezvadu tīkls tika izveidots uz Tallink kruīzu kuģa Silja Europa. 5G tīkls nomainīs optisko kabeli, kas tiek pievienots kuģim pēc tam, kad tas piestājas ostā, lai uzlabotu savienojamību palielinātās datu plūsmas apstākļos.

Iepriekšējie testi rāda, ka 5G tehnoloģija izcili tiek galā ar lielu datu plūsmu. Turklāt lieliska savienojamībā tiek nodrošināta uz visa kuģa, kad tas ienāk ostā, bet pirms apstāšanas pie kuģa piestātnes.

Ņemot vērā, ka 5G gala ierīces vēl nepastāv, kuģa Wi-Fi tīkls tiek izmantots, lai nodrošinātu pieeju 5G tīklam uz Silja Europa. Sākotnējais mērķis bija sasniegt 500 Mbps ātrumu lejupielādei un 100 Mbps augšupielādei, taču faktiskie 5G ātrumi bija daudz augstāki. Šis 5G tīkls ir pagaidu risinājums un ir paredzēts tikai testēšanai. 

“Cik man ir zināms, esam vieni no pirmajiem pasaulē, kas ir izveidojoši 5G tīklu esošajiem klientiem, tādējādi sniedzot tūkstošiem Tallink klientiem iespēju izmantot šo zibenīgi ātro tīklu. Jāatzīmē arī, ka 5G testi tika veikti, izmantojot terminālu, kurš nav stacionārs,” norāda Dans Strombergs (Dan Strömberg), Telia Estonia izpilddirektors.

Viņš piebilda, ka sadarbība ar dažādiem partneriem ir liels solis uz priekšu, lai uzsāktu 5G risinājumu komerciālo izmantošanu Igaunijā jau nākamgad.

Tallink jau izmanto IT infrastruktūru, kas daudzējādā ziņā ir viena no tehnoloģiski modernākajām. Tajā pašā laikā nepārtraukta Tallink biznesa modeļu attīstība, mūsu klientu augošās vajadzības un vispārējā digitalizācijas tendence liek mums koncentrēties uz nākotnes iespējām. Tas dod mums zināšanas un iemaņas, lai mēs varētu iekļaut nākotnes izstrādnes mūsu attīstības plānos,” sacīja Tenu Līks (Tõnu Liik), Tallink galvenais informācijas speciālists.

”Dalība 5G projektā un citos tamlīdzīgos projektos palīdz mums ietekmēt jaunu tehnoloģiju attīstību Igaunijā sadarbībā ar mūsu partneriem. Tā arī bieži vien ļauj mums būt starp pirmajiem jauno tehnoloģiju ieviesējiem Igaunijā. Rezultātā uzlabosies klientu pieredze ar mūsu pakalpojumiem, kas mums ir ļoti svarīgi,” piebilda Līks.

5G tehnoloģiju Tallinas ostā izmēģina Telia, Tallink, Ericsson un Intel.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits