Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Igaunijas ārlietu ministrs: ASV ir tiesības uz pašaizsardzību

Komentējot Irānas ģenerāļa Kasema Sulejmani nogalināšanu ASV raķešu triecienā, Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu paziņojis, ka Savienotās Valstis izmantojušas tiesības uz pašaizsardzību un Igaunija šīs tiesības neapšauba.

"Man vakar bija saruna ar ASV pilnvaroto lietvedi, viņš mani arī informēja, ka viņiem [ASV] ir izlūkošanas dati, ka šīs cilvēks [Sulejmani], kuram tika dots raķešu trieciens, plānoja uzbrukt Savienotajām Valstīm. Tāpēc viņi izmantoja savas tiesības uz pašaizsardzību, un Igaunijas Republika to nekādi neapšauba,"  Reinsalu sacījis Igaunijas sabiedriskajai televīzijai.

Jau vēstīts, ka piektdien ASV raķešu triecienā pie Bagdādes lidostas tika nogalināti desmit cilvēki - pieci irākieši un pieci irāņi, arī Irānas Revolucionārās gvardes vienības Kudsas spēki komandieris ģenerālis Kasems Sulejmani un Irākas militārā grupējuma Hashed al Shaabi (Tautas mobilizācijas spēki) vadītāja vietnieks Abu Mahdi al Muhandiss. Šis trieciens bija vērsts pret Sulejmani un tika īsteots pēc ASV prezidenta Donalda Trampa rīkojuma.

Pēc trieciena Pentagons paziņoja, ka "Sulejmani aktīvi izstrādāja plānus uzbrukt amerikāņu diplomātiem un karavīriem Irākā", kā arī, ka Kudsas spēki ir "atbildīgi par simtiem amerikāņu un koalīcijas karavīru nāvi un vēl tūkstošiem ievainošanu". Tostarp Savienotās Valstis vainoja Sulejmani, ka viņš apstiprinājis 31.decembrī notikušo proirānisko protestētāju uzbrukumu ASV vēstniecībai Bagdādē.

Top komentāri

Caurums
C
Cik trulam jābūt Igaunijas Ārlietu ministram. tikai paklausieties: "saruna ar ASV pilnvaroto lietvedi, viņš mani arī informēja, ka ir izlūkošanas dati... Igaunijas Republika to nekādi neapšauba"
EST
E
Nožēlojami, ka igauņu ārlietu ministrs ir bez nostājas, bet izpaužas kā cionistu ASV marionete. bet mums tāpat ir diemžēl. Kā ebreju vadītās psrs laikos mūsējie klanījās tam režīmam,. tā tagad klanās citu tās pašas tautības vadītam asv režīmam, kas uzkundzējies visur pasaulē.
!!!
!
Arī igauņiem ir savs rinkevičs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits