Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Igaunijas ārlietu ministrs kritizē Krievijas ieceri ar salūtu atzīmēt Tallinas ieņemšanas gadadienu

Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu plāno izsaukt Krievijas vēstnieku Igaunijā Aleksandru Petrovu sniegt paskaidrojumu par Krievijas plāniem organizēt salūtu 22.septembrī, ko viena puse uzskata par Tallinas atbrīvošanas no fašistiskās Vācijas spēkiem dienu, bet otrai pusei tā ir Igaunijas galvaspilsētas okupācijas diena, otrdien vēstīja laikraksts Postimees.

"Šodien Krievijas Federācijas paziņotais par salūta organizēšanu 75.gadadienā kopš Tallinas okupācijas ir provokatīvs solis," sociālās saziņas vietnēs rakstīja Reinsalu.

"Otrais pasaules karš Igaunijas Republikai nozīmē gan vācu, gan padomju okupāciju," viņš turpināja.

Reinsalu norādīja, ka bez ievērības nedrīkst atstāt vēlmi Tallinas okupāciju atzīmēt ar salūtu kā uzvaras dienu. "Lūdzu Ārlietu ministriju saistībā ar šo solu izsaukt vēstnieku un izteikt protestu Krievijas Federācijas vēstniecībai Tallinā," ministrs rakstīja.

"Igaunijas Republikas tiesiskās nepārtrauktības neaizskaramība ir mūsu valstiskuma pamats gan šodien, gan rīt. Šis solis apaļu gadadienu kontekstā ir vēl ciniskāks, jo šogad aprit arī 80.gadadiena kopš Molotova-Ribentropa pakta parakstīšanas," atgādināja Reinsalu.

Krievijas Rietumu militārais apgabals otrdien paziņoja, ka šogad un nākamgad Maskavā notiks 17 salūti, lai atzīmētu 75 gadadienu kopš padomju karaspēka ieiešanas dažādu valstu galvaspilsētās.

Sestdien plkst.22 ar 50 salūta šāvieniem Maskavas Poklannajas kalnā tiks atzīmēta Viļņas ieņemšana 1944.gada 13.jūlijā.

13.oktobrī paredzēts salūts, lai atzīmētu Rīgas ieņemšanu. Tāpat paredzēti salūti vēl vairāku citu Centrālās un Austrumeiropas valstu galvaspilsētu ieņemšanas gadadienā.

Top komentāri

interesanti
i
Sovjeti, tā ir diagnoze...
Ivans
I
Par to Rīgas atbrīvošanu vai ieņemšanu.... Kad krievu zaldāti ieradās Rīgā 13. oktobrī, vācu armija to jau sen bija atstājusi. Asvabaditeļiem atlika vairs tikai sākt laupīt un slepkavot Rīgas iedzīvotājus!
Fuck USSR
F
Vācija taču bija nacistiska, nevis fašistiska. Vai tiešām Kremļa murgu pārpublicējumus nevar likt vismaz pēdiņās?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits