Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Igaunijas ārlietu ministrs: Tramps ir savdabīgs prezidents

ASV prezidents Donalds Tramps, salīdzinot ar saviem priekštečiem Baltajā namā, ir savdabīgs prezidents, atzinis Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers, piebilstot, ka ASV prezidenta lēmumi vai rīcība nemainīs vienu no Igaunijas ārpolitikas pamatelementiem - sabiedroto attiecības ar Savienotajām Valstīm.

Intervijā Yahoo News Miksers sacīja, ka Baltajā namā valda "diezgan savdabīgs prezidents", tādēļ būtu jāprognozē zināma neprognozējamība.

"Mēs esam pieredzējuši prezidentu sakām vienu un pēc tam nākamajā dienā ko citu. Redzot to atkārtojamies atkal un atkal (..), mums tas būtu jāņem vērā mūsu aprēķinos (..). Mums būtu jāspēj sadzīvot ar to," teica Miksers.

Igauniju satrauc Trampa nesenais paziņojums, ka viņš plāno piemērot tarifus tērauda un alumīnija importam.

"Mēs, igauņi, un, plašāk runājot, es domāju, mūsu pasaules daļa, mazās (..) Ziemeļeiropas valstiņas, mēs esam ļoti daudz ieguldījuši brīvās tirdzniecības veicināšanā," sacīja Miksers, piebilstot, ka valstis ar mazu iekšējo tirgu ir stipri atkarīgas no iespējām brīvi tirgoties.

Taču Miksers uzsvēra, ka nekas, ko ASV prezidents saka vai dara, nemainīs Igaunijas ārpolitikas pamatus, kas paredz spēcīgu sabiedroto attiecību veidošanu ar ASV.

"Mēs būtībā esam apņēmušies sastrādāties ar ASV," neatkarīgi no politiskās spriedzes līmeņa šajā valstī, sacīja Miksers.

Viņš piebilda, ka Igaunija pamatā uztver situāciju tādu, kāda tā ir, un ir apņēmības pilna gūt vislielāko labumu no tās.

Salīdzinot Trampu ar viņa priekštečiem Baltajā namā, kuru runas par ārpolitiku bijušas rūpīgi izstrādātas, Miksers norādīja, ka vairās Trampa runās viņš ir lielā mērā improvizējis.

"Ja tā notiek, es nedomāju, ka mums vajadzētu mēģināt nolasīt un analizēt tās tā, it kā tās būtu rūpīgi sarakstītas. Tā būtu kļūda," sacīja Miksers.

"Mēs esam pieraduši dzirdēt ASV prezidentu runas, kas ir ļoti, ļoti rūpīgi sarakstītas un kas domātas - katrs vārds, katrs komats - lai sniegtu konkrētu vēstījumu," norādīja Miksers, piebilstot, ka improvizētas runas nevajadzētu analizēt tāpat kā rūpīgi sarakstītās, jo pretējā gadījumā tajās var iznākt izlasīt to, kas nemaz nav domāts.

Top komentāri

reptilis
r
Jā-ā..., Tramps ieklausīsies mikserī:))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits