Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ķīnas medijs: Pekina varētu noteikt sankcijas Lietuvai

Pekina varētu vērst oficiālas ekonomiskās sankcijas Lietuvai, kas veido ciešākas attiecības ar Taivānu, ziņojis Ķīnas Komunistiskās partijas propagandas laikraksts Huaņcju šibao, kas iznāk arī angļu valodā ar nosaukumu Global Times.

Lietuvas ziņu portāls "15.min.lt" trešdien vēstīja, ka šajā avīzē nereti tiek atspoguļota valdības pozīcija, tomēr ne vienmēr rakstos izteiktie draudi tiek īstenoti valdības politikā.

Ķīna varētu ieviest "ASV stila sankcijas" Lietuvai, lasāms Ķīnas laikrakstā, kur kā piemērs minēti ASV noteiktie ierobežojumi Ķīnas uzņēmuma "Huawei" ražotā telekomunikāciju aprīkojuma izmantošanā.

"Ķīnai ir tiesības jebkurai kompānijai aizliegt produkcijas, kurā izmantotas Ķīnā izgatavotas detaļas vai tehnoloģijas, pārdošanu Lietuvai un otrādi, arī ārvalstu uzņēmumiem var aizliegt Ķīnā pārdot produktus, kuros izmantoti izejmateriāli un detaļas no Lietuvas," vēstīja "Huaņcju šibao".

Jau ziņots, ka Pekina pēdējā laikā izdara uz Lietuvu ekonomisko un diplomātisko spiedienu, reaģējot uz Viļņas lēmumu atļaut Taivānai veidot pārstāvniecību Lietuvā, tās nosaukumā lietojot vārdu "Taivāna", jo Ķīna cenšas nepieļaut nekādus Taivānas mēģinājumus darboties kā neatkarīgai valstij. Citviet pasaulē šādu pārstāvniecību nosaukumos tiek izmantots Taivānas galvaspilsētas nosaukums "Taibei", respektējot Pekinas īstenoto "vienas Ķīnas" politiku, kas neļauj Taivānu uzskatīt par atsevišķu valsti.

Ķīna pēdējā laikā atcēlusi tiešos kravas vilcienu reisus uz Lietuvu un pārtikas eksporta atļauju izsniegšanu Lietuvas kompānijām, samazinājusi Lietuvas uzņēmumiem kredītlimitus un paaugstinājusi cenas, kā arī uz laiku bija izslēgusi Lietuvu no savas muitas sistēmas.

Lietuvas uzņēmēji atzīst, ka šīs nesaskaņas būtiski apgrūtinājušas viņu sadarbību ar Ķīnu, bet Lietuvas valdība cer, ka ciešākas ekonomiskās saites ar Taivānu šos zaudējumus ar laiku varētu atsvērt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits