Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuva apsver jaunas militāro mācību teritorijas ierīkošanu valsts rietumos

Lietuva apsver jaunas plašas militāro mācību teritorijas ierīkošanu valsts rietumos, jo Lietuvas armijai un NATO sabiedrotajiem trūkst telpas militāriem manevriem, paziņojis Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis.

Ministrs uzsvēra, ka esošais mācību poligons Pabradē ir pietiekams ASV un NATO pastiprinātās klātbūtnes mācībām, bet tās notiek uz Lietuvas armijas rēķina, jo Lietuvas armija ir spiesta izmantot mazāku teritoriju.

Tāpēc nolemts palielināt investīcijas Pabrades un Ruklas mācību rajonos un tiek pētītas iespējas izveidot jaunu plašu mācību teritoriju, atklāja ministrs, uzsverot, ka tas tiešām ir nepieciešams.

Karoblis sacīja, ka, meklējot vietu, kur iekārtot jaunu mācību teritoriju, valdība ņem vērā faktu, ka Lietuvas armija pēdējos gados ir palielinājusi savu klātbūtni valsts rietumos, ņemot vērā situāciju Krievijai piederošajā Kaļiņingradas reģionā.

"Zinot par Krievijas augošo militāro spēku Kaļiņingradā, mēs skatāmies uz iespējām tieši Lietuvas rietumos," sacīja Karoblis, norādot, ka ministrija vēlas vienmērīgāku mācību teritoriju sadalījumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits