Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 11 cilvēki; Igaunijā 25 gadījumi

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 11 cilvēkiem, otrdien paziņojusi Veselības ministrija, tikmēr Igaunijā konstatēti 25 gadījumi.

Līdz ar to inficēšanās ar šo vīrusu valstī konstatēta kopumā 3397 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2094 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 4619 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 700 140 analīzes.

Daļā jaunatklāto gadījumu inficēšanās bijusi saistīta ar konkrētiem slimības perēkļiem. Tostarp četri gadījumi saistīti ar perēkli Raseiņu policijas komisariātā, ar kuru pavisam saistīti 17 gadījumi; viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu Viļņas Ģedimina tehniskās universitātes kopmītnēs, ar kuru saistīti pavisam četri gadījumi; viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu Klaipēdas uzņēmumā Klaipedos energija, ar kuru pavisam saistīti 10 gadījumi; viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu Viļņas Gabijas ģimnāzijā, ar kuru saistīti pavisam deviņi gadījumi.

Vienā gadījumā cilvēks inficējies saskarsmē ar zināmu personu, kurai vīruss atklāts jau iepriekš, vēl trīs gadījumos nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 87 cilvēki, bet vēl 13 ar jauno koronavīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Aizvadītajā diennaktī nāves gadījumi nav reģistrēti.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 15.septembrī Lietuvā ir 16,8.

Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2722. Atveseļošanās apstiprināta 1748 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 2259 analīzes, bet pavisam Igaunijā veiktas 175 110 analīzes.

No 25 jaunatklātajiem gadījumiem divos gadījumos inficējusies persona atgriezusies no ārzemēm, septiņos gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, četros gadījumos inficēšanās notikusi bērēs, ar kurām saistīti pavisam septiņi inficēšanās gadījumi, vienā gadījumā inficēšanās notikusi bērnudārzā, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 15.septembrī Igaunijā ir 24,61.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits