Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 1152 cilvēki; Igaunijā - 211

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vēl 1152 cilvēkiem un reģistrēti astoņi jauni nāves gadījumi ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19, pirmdien paziņojusi Veselības ministrija. Savukārt Igaunijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 211 cilvēkiem, paziņojis Veselības departaments.

Inficēšanās ar šo vīrusu Lietuvā diagnosticēta kopumā 35 910 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 7882 cilvēkiem.

Aizvadītajā diennaktī veiktas 4458 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 25,8% testu. Pavisam Lietuvā veiktas 1 187 674 analīzes.

Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 Lietuvā prasījusi pavisam 285 cilvēku dzīvību, bet vēl 111 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Pagājušās diennakts laikā miruši astoņi cilvēki cilvēki vecuma grupās no 60 līdz 89 gadiem, visiem bijušas arī citas slimības. Visi mirušie reģistrēti Kauņas apriņķī.

Lietuvas slimnīcās pašlaik ārstējas 1359 Covid-19 pacienti, simt no viņiem atrodas reanimācijas nodaļās, 61 pacientam nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija, bet 641 cilvēka ārstēšanā tiek izmantotas skābekļa maskas, liecina Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) dati.

Jaunie inficēšanās gadījumi saistīti galvenokārt ar slimības perēkļiem slimnīcās un poliklīnikās, sociālās aprūpes un izglītības iestādēs.

Kā preses konferencē pastāstījusi NVSC pārstāve Daiva Razmuviene, pašlaik ar Covid-19 slimo 1992 Lietuvas mediķu, bet no 2882 mediķu inficēšanās gadījumiem, kas fiksēti visā epidēmijas laikā, aptuveni 2500 atklāti tikai kopš septembra sākuma.

Viņa atzinusi, ka pirmajās divās novembra nedēļās strauji pieaudzis jaunu inficēšanās gadījumus skaits izglītības iestādēs, tomēr norādījusi, ka runa ir par nelieliem perēkļiem un situācija kopumā nav dramatiska. Septembrī un oktobrī kopā vispārizglītojošajās skolās atklāti kopumā 1307 jauni gadījumi, bet novembra pirmajā pusē - jau 1454 gadījumi. Aptuveni 70% saslimušo izglītības iestādēs ir bērni.

Pašlaik daļa Lietuvas vispārizglītojošo skolu strādā tikai attālināti, bet daļa - pēc jauktas sistēmas, savukārt augstskolās mācības notiek tikai attālināti. Kā norādījis Izglītības darbinieku arodbiedrības vadītājs Andrjus Navicks, jauktā sistēma rada zināmu sajukumu un tie skolotāji, kuri strādā klātienē, ir nobažījušies gan par savu, gan bērnu veselību. Pēc viņa teiktā, jūtama arī atsvešināšanās, kas vairo spriedzi un var negatīvi ietekmēt visu izglītošanās procesu.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 16.novembrī Lietuvā ir 694,1. Saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) datiem šis rādītājs ir 681,38.Savukārt Igaunijā apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 7848, bet 3515 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Nāves gadījumi ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miris 81 cilvēks.

Iepriekšējā diennaktī veiktas 3508 analīzes, līdz ar to pozitīvi bijuši 6% testu. Pavisam Igaunijā veikti 404 540 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu.

Slimnīcās pašlaik ārstējas 84 Covid-19 pacienti, no viņiem septiņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilācija.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 16.novembrī Igaunijā ir 210,69. Savukārt saskaņā ar Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) datiem šis rādītājs ir 200,18.

Papildināta visa ziņa. 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits