Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 17 cilvēki, Igaunijā - 16

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 17 cilvēkiem, pirmdien paziņojusi Veselības ministrija. Tikmēr Igaunijā inficēšanās ar Covid-19 atklāta 16 cilvēkiem, paziņojis Veselības departaments.

Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 3100 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 1955 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 1145 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 666 930 analīzes.

Sešos jaunatklātajos gadījumos inficēšanās bijusi saistīta ar divām viesībām. Kā preses konferencē  pastāstījusi Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene, vienā no šiem gadījumiem augusta nogalē Traķu rajonā inficējušies deviņi cilvēki, kuri pīpējuši ūdenspīpi. Pēc viņas teiktā, kopumā svinībās piedalījušies aptuveni 30 cilvēki, kuri, iespējams, bijuši saskarsmē vēl ar aptuveni 100 cilvēkiem, kuru skaitā ir rajona pašvaldības, policijas un loģistikas uzņēmumu darbinieki. Viņi visi šobrīd atrodas pašizolācijā.

Septiņi cilvēki inficējušies saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, viens no viņiem ir Viļņas ģimnāzijas audzēknis.

Viens jauns slimības perēklis atklāts Kauņas apriņķa lauksaimniecības tehnikas tirdzniecības un apkopes uzņēmumā, kur inficēšanās konstatēta jau otrajam cilvēkam.

Vēl trīs gadījumos inficēšanās apstākļi nav noskaidroti.

Lietuvas slimnīcās šobrīd ārstējas 42 jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pacienti, četri no viņiem atrodas reanimācijas vai intensīvās terapijas nodaļās. Plaušu mākslīgā ventilācija nepieciešama vienam cilvēkam, skābekļa maskas tiek izmantotas 16 cilvēku ārstēšanā.

Kā norādījis veselības ministrs Aurēlijs Verīga, pēdējā laikā ar koronavīrusu visbiežāk inficējas jauni cilvēki, kas nepieder pie Covid-19 riska grupām, tādēļ mirstība no šīs slimības samazinājusies.

Tomēr viņš aicinājis cilvēkus būt atbildīgiem un piesardzīgiem, paturot prātā, ka šie jaunie cilvēki agri vai vēlu nonāk saskarē ar vecāka gadagājuma cilvēkiem.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 86 cilvēki, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

Pēc NVSC datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 7.septembrī Lietuvā ir 15,2.

Igaunijā apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 2532. Pagājušajā diennaktī veiktas 725 analīzes, bet pavisam Igaunijā veiktas 160 423 analīzes.

No 16 jaunatklātajiem gadījumiem divos gadījumos inficējušies atgriezušies no ārzemēm, divos gadījumos inficēšanās notikusi, kontaktējoties ar kādu iepriekš inficētu personu, kas ir identificēta, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 7.septembrī Igaunijā ir 19,34. 

papildināta informācija par Lietuvu

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits