Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 32 cilvēki, Igaunijā - 22

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 32 cilvēkiem, trešdien paziņojusi Veselības ministrija. Tikmēr Igaunijā inficēšanās ar Covid-19 atklāta 22 cilvēkiem, informēja Veselības departaments.

Līdz ar to inficēšanās ar šo vīrusu Lietuvā konstatēta kopumā 3163 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2008 cilvēkiem. Pagājušajā diennaktī veiktas  5303 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 676 600 analīzes.

18 jaunatklātajos gadījumos inficēšanās bijusi saistīta ar konkrētiem slimības perēkļiem. Tostarp divi gadījumi saistīti ar perēkli šūšanas uzņēmumā Šauļos, ar kuru kopumā saistīti 15 gadījumi; četri gadījumi saistīti ar zobārstniecību Klaipēdas rajona Gargždos; pieci gadījumi saistīti ar diviem dažādiem privātiem pasākumiem Traķos; viens gadījums saistīts ar augusta vidū notikušo popmūzikas festivālu PravalFest Prienu rajonā, ar kuru pavisam saistīti 20 gadījumi; viens gadījumus saistīts ar uzliesmojumu militārajā vienībā Tauraģes rajonā, ar kuru pavisam saistīti 36 gadījumi; viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu Klaipēdas uzņēmumā Klaipedos energija, ar kuru pavisam saistīti četri gadījumi; divi inficētie ir Lietuvas Veselības zinātņu universitātes Kauņas klīnikas mediķi; divi gadījumi saistīti ar veterānu basketbola turnīru Palangā, ar kuru pavisam saistīti trīs gadījumi.

Divos gadījumos inficējusies persona atgriezusies no ārzemēm,  deviņi cilvēki inficējušies saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, vēl trīs gadījumos inficēšanās apstākļi nav noskaidroti.

Vīrusa izraisītā slimība Covid-19 Lietuvā prasījusi 86 cilvēku dzīvības, bet vēl 13 ar jauno koronavīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Aizvadītajā diennaktī nāves gadījumi nav reģistrēti.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 9.septembrī Lietuvā ir 15,6.

Igaunijā apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 2585, bet 1683 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās. Pagājušajā diennaktī veiktas 1838 analīzes, bet pavisam Igaunijā veiktas 163 998 analīzes.

No 22 jaunatklātajiem gadījumiem vienā gadījumā inficējusies persona atgriezusies no ārzemēm, 13 gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš,  vienā gadījumā inficēšanās notikusi dzimšanas dienas ballītē Tallinā, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 9.septembrī Igaunijā ir 20,62.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits