Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl 37 cilvēki, Igaunijā - 14

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 37 cilvēkiem, sestdien paziņojusi Veselības ministrija. Tikmēr Igaunijā ar Covid-19 inficējušies 14 cilvēki, paziņojis Igaunijas Veselības departaments.

Tas ir lielākais Covid-19 gadījumu skaits, kāds Lietuvā 24 stundu laikā reģistrēts kopš aprīļa. Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 2231 cilvēkam. 1668 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Pagājušajā diennaktī veiktas 4814 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 550 176 analīzes.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miris 81 cilvēks, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

29 no jaunajiem Covid-19 gadījumiem reģistrēti Kauņas apriņķī. 17 no tiem saistīti ar infekcijas perēkli Kauņas starptautisko kravas autopārvadājumu uzņēmumā Hegelmann Transporte, ziņoja Nacionālā sabiedrības veselības centrs (NVSC).

Četri cilvēki, kuriem aizvadītajā diennaktī konstatēta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, saslimuši ārvalstīs - Polijā, Maltā, Meksikā un Vācijā. Sešos gadījumos nav bijis iespējams identificēt inficēšanās avotu.

Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2147. Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 63 cilvēki.

Igaunijā kopumā veikti 125 240 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Piektdien veiktas 1405 analīzes.

Astoņi no jaunajiem Covid-19 gadījumiem reģistrēti Tartu apriņķī, tostarp divi Tartu pilsētā. Trīs no šiem gadījumiem saistīti ar naktsklubu Shooters. Pa vienam jaunam Covid-19 gadījumam reģistrēti arī Harju apriņķī, Jegevas apriņķī, Rietumviru apriņķī, Sāremā apriņķī un Pelvas apriņķī.

Jaunais inficēšanās gadījums Rietumviru apriņķī saistīts ar vīrusa uzliesmojumu Tartu naktsklubā Vabank.

Vienā no jaunajiem Covid-19 gadījumiem personas atrašanās vieta nav reģistrēta.

Epidemioloģiskās izmeklēšanas gaitā secināts, ka 35 inficēšanās gadījumi ir saistīti ar vīrusa uzliesmojumu Vabank un 16 gadījumi saistīti ar Shooters.

Igaunijas Veselības departaments norādījis, ka nākamās divas nedēļas Igaunijā būs kritiskas. To laikā iespējams pakļaut uzliesmojumus kontrolei, ja visi cilvēki rīkosies atbildīgi.

Visefektīvākais veids, kā novērst vīrusa izplatīšanos, ir ievērot sociālo distancēšanos un valkāt maskas vietās, kur ir daudz cilvēku, sevišķi iekštelpās, kur nav iespējams ievērot distanci. Departaments norādīja, ka ieteicams vispār izvairīties no pārpildītu vietu apmeklēšanas.

papildināta visa ziņa

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits