Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvā caur Baltkrieviju mēģina ievest sprāgstošo munīciju no Krievijas

Lietuvas muitnieki Lavorišķes robežkontroles punktā uz valsts robežas ar Baltkrieviju pirms nedēļas aizturējuši kravu ar sprāgstošo munīciju no Krievijas, pirmdien paziņoja Lietuvas Muitas dienests.

Dienesta sniegtā informācija liecina, ka 19.augustā atklāts mēģinājums ievest valstī kasti ar specifisku sprāgstošo munīciju, kas tiek izmantota armijas helikopteros MI-8 un MI-24, kā arī lidmašīnās.

Automašīnas vadītājs, kurš kravu veda no Krievijas uz Lietuvu, muitniekiem sacīja, ka kravu saņēmis Maskavas Domodedovas lidostā. Viņš uzrādīja tranzīta deklarāciju un citus kravas dokumentus, kā arī parādīja muitniekiem gandrīz deviņus kilogramus smago kasti. Tomēr autovadītājs atteicās kasti atvērt, apgalvojot, ka nevēlas sabojāt hermētisko iepakojumu.

Kravas pavaddokumenti liecina, ka munīcijas kaste no Krievijas tiks piegādāta kādai kompānijai Peru. Vienas munīcijas vienības cena bija norādīta 75,9 eiro un kopējā kravas vērtība - gandrīz 7600 eiro.

Lietuvas muitnieki veica kastes rentgena pārbaudi un apstiprināja, ka kastē ir ap simt munīcijai līdzīgu priekšmetu, kas atbilst dokumentos uzrādītajam. Pēc konsultācijām ar Lietuvas armijas, Ārlietu un Ekonomikas ministrijas ekspertiem tika nolemts munīcijas kravu aizturēt.

Lai Eiropas Savienībā importētu, eksportētu vai tranzītā pārvietotu tādas preces, ir jāuzrāda muitniekiem īpaša atļauja. Konkrētās automašīnas vadītājs Lietuvas muitniekiem tādu atļauju neuzrādīja, un spēkā esošās sankcijas pret Krieviju aizliedz tādu preču transportēšanu caur Lietuvas teritoriju. Vēlāk tika nolemts kravu nosūtīt atpakaļ uz Baltkrieviju.

 

Top komentāri

no Krievijas uz Peru ...
n
Un tādēļ jābrauc cauri Lietuvai ? Krievu loģika.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Sprāgstošā munīcija, pussprāgstošā munīcija, nesprāgstošā munīcija, nosprāgusī munīcija!!!
Junkers
J
Ja būtu ASV munīcija,viss būtu ok.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits