Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvā sejas masku valkāšana publiskajos pasākumos turpmāk būs obligāta

Lai ierobežotu pēdējā laikā pieaugošo Covid-19 izplatību, Lietuvā no piektdienas visos kultūras, izklaides, sporta un cita veida publiskajos pasākumos tiklab iekštelpās , kā brīvā dabā gan skatītājiem, gan apkalpojošajam personālam būs obligāti jāvalkā sejas maskas.

Šāda kārtība paredzēta rīkojumā, ko parakstījis valsts ekstremālās situācijas operāciju vadītājs, veselības ministrs Aurēlijs Verīga.

Tā izstrādāta, ņemot vērā, ka inficēšanās ar jauno koronavīrusu pēdējā laikā notikusi arī publisku pasākumu laikā.

Šī prasība neattieksies vienīgi uz augsta meistarības līmeņa sporta sacīkstēm.

"Diemžēl situācija neuzlabojas un nākas pieņemt aizvien jaunus lēmumus," atzinis veselības ministrs.

Par prasības neievērošanu pirmām kārtām būs atbildīgi pasākuma rīkotāji, kuriem būs tiesības nedisciplinētus apmeklētājus pasākumā vienkārši neielaist.

Līdz šim maskas nebija jāvalkā brīvdabas pasākumos un to valkāšana nebija obligāta arī iekštelpu pasākumos, ja starp dalībniekiem iespējams nodrošināt divu metru atstatumu.

Ministrs piebildis, ka jau tuvākajā laikā var tikt ieviesta arī prasība valkāt maskas sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, izņemot pašu maltītes laiku, bet šie noteikumi vēl tiek saskaņoti.

Jau ziņots, ka Lietuvas valdība trešdien nolēma no septembra vairs neierobežot pieļaujamo publisku pasākumu dalībnieku skaitu, bet vienlaikus noteica, ka biļetes uz tiem būs jāpārdod tikai internetā vai arī elektroniski jāveic dalībnieku reģistrācija.

Gadījumā, ja pasākuma rīkotāji šo prasību nevarēs nodrošināt, pasākumā būs atļauts piedalīties tikai 300 skatītājiem, neierēķinot pašus māksliniekus vai sportistus, citus sporta speciālistus un apkalpojošo personālu.

Saskaņā ar pašreizējo kārtību, kas ir spēkā līdz augusta beigām, pasākumos brīvā dabā var piedalīties ne vairāk kā 1000 un iekštelpās - ne vairāk kā 600 cilvēku.

Brīvdabas pasākumos jānodrošina, lai starp cilvēkiem tiek ieturēts vismaz viena metra atstatums, bet telpās jāievēro divu metru atstatums vai jāvalkā sejas aizsargmaskas.

Aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu Lietuvā konstatēta 32 cilvēkiem un apstiprināts vēl viens nāves gadījums no tā izraisītās slimības Covid-19. Kopumā valstī inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta 2528 cilvēkiem. Slimnīcās pašlaik ārstējas 57 inficētie, pieci no viņiem atrodas reanimācijas vai intensīvās terapijas nodaļās, plaušu mākslīgā ventilācija nepieciešama trim cilvēkiem, skābekļa maskas - 20 cilvēkiem. 1747 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās. No vīrusa izraisītās slimības Covid-19 Lietuvā miruši 82 cilvēki, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits