Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lietuvas premjers: Ja karantīna nedos rezultātus, nāksies vēl vairāk "pievilkt skrūves"

Ja karantīnas režīms, kas Lietuvā tiks ieviests no sestdienas uz trim nedēļām, nepalīdzēs iegrožot jaunā koronavīrusa izplatību, valdībai nāksies noteikt vēl stingrākus ierobežojumus, ceturtdien brīdinājis premjerministrs Sauļus Skvernelis, tomēr pauzdams ticību, ka kopīgiem spēkiem situāciju izdosies stabilizēt.

"Ja rezultātu nebūs, vienīgais ceļš - vēl stingrāk "pievilkt skrūves", bet tas, jādomā, būtu pats grūtākais un nevēlamākais ceļš," viņš sacījis žurnālistiem Seimā.

Vienlaikus valdības vadītājs aicinājis sabiedrību izturēt šīs trīs nedēļas, lai apturētu eksponenciālu saslimstības pieaugumu un lai ierobežojumus varētu pakāpeniski atvieglot vai atcelt pavisam.

"Mums visiem šīs trīs nedēļas pacietīgi jāpārdzīvo, un tad rezultāti būs. (..) Ir jāstabilizē situācija veselības aprūpes iestādēs," uzsvēris Skvernelis.

Jau ziņots, ka Lietuvas valdība trešdien nolēma ieviest visā valstī karantīnu,  kas būs spēkā no 7.novembra pusnakts līdz 29.novembra pusnaktij.

Tās laikā sabiedriskās vietās vienkop drīkstēs pulcēties ne vairāk par pieciem cilvēkiem, izņemot vienas ģimenes locekļus, būs stingri jāievēro distancēšanās un sabiedriskās vietās obligāti jāvalkā maskas.

Ēdināšanas iestādēm būs atļauts vienīgi izsniegt ēdienu līdzņemšanai, veikaliem un tirgiem būs jānodrošina, lai vienam pircējam atvēlēta vismaz desmit kvadrātmetru platība; arī pakalpojumu sniedzējiem būs jāpilda šī prasība vai arī vienlaikus jāapkalpo tikai viens klients.

Aizliegta veselības un atpūtas pakalpojumu centru darbība, kultūras, izklaides un sporta iestāžu apmeklēšana, kā arī komerciālie un nekomerciālie kultūras, izklaides un sporta pasākumi, izņemot augsta meistarības līmeņa sporta sacīkstes bez skatītāju klātbūtnes.

Valsts mēroga karantīna Lietuvā jau bija spēkā no 16.marta līdz 16.jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits