Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lietuvas sabiedriskajā transportā un veikalos no sestdienas obligāti jāvalkā sejas maskas

Lietuvas valdība trešdien nolēmusi, ka jaunā koronavīrusa izplatīšanās ierobežošanai iekštelpās, tai skaitā tirdzniecības vietās un sabiedriskajā transportā, no sestdienas, 1.augusta, atkal būs obligāti jāvalkā sejas aizsargmaskas.

Lietuvas valdība trešdien nolēmusi, ka jaunā koronavīrusa izplatīšanās ierobežošanai iekštelpās, tai skaitā tirdzniecības vietās un sabiedriskajā transportā, no sestdienas, 1.augusta, atkal būs obligāti jāvalkā sejas aizsargmaskas.

Masku valkāšana netiks obligāti pieprasīta sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, sporta un kultūras pasākumos, bet šajos gadījumos būs spēkā citas stingras prasības.

"Situācija gan Lietuvā, gan visā pasaulē pasliktinās, saslimšanas gadījumu skaits pieaug. Lai pasargātu Lietuvas cilvēkus no šā bīstamā vīrusa, lai pasargātu mūsu ekonomiku, lai sūtītu uzņēmējiem skaidru signālu, ka mēs viņus neierobežosim un neslēgsim, mēs sabiedrībai lūgsim un pieprasīsim valkāt maskas," uzsvēris tieslietu ministrs Elvins Jankevičs.

Jau ziņots, ka ierosinājumu noteikt obligātu masku valkāšanu iekštelpās saistībā ar pēdējā laikā vērojamo inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu pirmdien provizoriski atbalstīja valdības komiteja, kas atbildīga par koronavīrusa krīzes kontroli.

Sākotnēji bija paredzēts, ka minētā prasība varētu stāties spēkā jau no ceturtdienas. Kā skaidrojis Jankevičs, kas atvaļinājuma laikā aizvieto veselības ministru Aurēliju Verīgu, ieviest to no sestdienas nolemts tādēļ, lai uzņēmēji un iedzīvotāji paspētu tam sagatavoties, taču ļoti ieteicams maskas valkāt jau tagad.

Enerģētikas ministrs Žīgimants Vaičūns, kurš pašlaik aizvieto premjerministru Sauļu Skverneli, pēc valdības sēdes precizējis, ka maskas nebūs obligātas tādos gadījumos, kad to valkāšana neļauj sniegt kādu pakalpojumu, toties tad tiks noteiktas stingras prasības attiecībā uz distancēšanos.

Konkrētākas prasības tiks formulētas jau tuvākajā laikā - šodien vai rīt, viņš piebildis.

Premjera padomnieks, valdības izveidotās koronavīrusa epidēmijas apkarošanas darba grupas preses pārstāvis Ģiedrjus Surplis atgādinājis, ka arī turpmāk paliks spēkā ieteikums valkāt maskas sporta un kultūras pasākumu laikā tiklab iekštelpās, kā brīvā dabā. Īpaši viņš vērsies pie tādu pasākumu rīkotājiem, kuros lielu apmeklētāju daļu veido seniori.

"Sargāsim sevi un citus,“ aicinājis Surplis.

Aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu Lietuvā apstiprināta 16 cilvēkiem, līdz ar to kopējais inficēšanās gadījumu skaits valstī sasniedzis 2043. Kā norādījusi Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene, daļai inficēšanās gadījumu ir neskaidra izcelsme.

Obligāta sejas aizsargmasku valkāšana publiskās vietās, arī ārā, Lietuvā tika ieviesta aprīlī, bet vēlāk pakāpeniski mīkstināta, un šobrīd tai ir tikai ieteikuma raksturs.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Lietuvieši gudrāki!
L
Vismaz par savu dzīvību un veselību RŪPĒJAS! Bet latviešiem tikai PAKAZUHA - plika dirsa aizsargmaskas vietā...
Feinschmecker
F
un kā ar kafejnīcām un citām ēstuvēm?
spriidiic
s
Covidiotisms turpinās .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits