Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lietuvas valdība atļauj airBaltic atsākt reisus no Viļņas uz Rīgu un Tallinu

Lietuvas valdība trešdien apmierinājusi Latvijas nacionālās aviosabiedrības airBaltic lūgumu atļaut tai atsākt reisus no Viļņas uz Rīgu un Tallinu. Lidojumus no Lietuvas galvaspilsētas uz Rigu airBaltic atļauts atsākt no 18.maija, bet uz Tallinu - no 25.maija.

Tomēr Lietuvas valsts lidostu operatorkompānijas Lietuvos oro uostai vadītājs Marjus Gelžinis pieļāvis, ka, lai gan airBaltic ir saņēmusi atļauju lidot no Viļņas uz Rīgu un Tallinu, ir visai iespējams, ka reisus šajos maršrutos tā vēl neatsāks. Viņš sacījis, ka airBaltic vēlējusies atsākt lidojumus vēl agrāk un lielākā skaitā maršrutu - uz Dublinu, Londonu, Norvēģiju, bet lidojumiem starp Baltijas valstīm būtu pārāk maz pasažieru.

"Viņi plānoja sākt agrāk cerībā uz citiem virzieniem, tiem, kuros lidotu mūsu cilvēki, kuri tur strādā, - uz Norvēģiju, Īriju, Apvienoto Karalisti, taču, tā kā satiksme ir tikai starp Baltijas valstīm, viņiem pagaidām nav tāda mērķa, jo pasažieru skaits būs pārāk mazs," ziņu aģentūrai BNS teicis Gelžinis.

"Interese ir pārāk maza un nav nozīmes [lidot], jo Latvija arī vēl nav pietiekami atvērusies. Nav iemesla lidot uz Rīgu, jo tranzīts arī nenotiek," piebildis Lietuvas lidostu operatorkompānijas vadītājs.

Koronavīrusa pandēmijas ierobežošanas pasākumu dēļ airBaltic pārtrauca regulāros reisus 17.martā.

No piektdienas, 15.maija, paredzēts atļaut brīvu ceļošanu starp Baltijas valstīm.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas Ministru kabinets 7.maijā vienojās airBaltic pamatkapitālā ieguldīt līdz 250 miljoniem eiro. 

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) norādīja, ka valsts līdzekļi apjomā līdz 250 miljoniem eiro uzņēmumā tiks ieguldīti trīs etapos, vērtējot situāciju nozarē. "Piesardzīgi skatīsimies, vai ir tiešām nepieciešam ieguldīt visu valsts ieguldīto summu - sāksim ar 204 miljoniem eiro pirmajā etapā un arī ar iepriekš atbalstīto pamatkapitāla palielinājumu 36 miljonu eiro valsts aizdevuma konvertāciju. Un tad skatīsimies, kā nozare attīstās, kāda ir situācija, vai ir nepieciešami papildu ieguldījumi," pauda ministrs.

airBaltic auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.  

Latvijas valstij pieder 80,05% airBaltic akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - gandrīz 20% akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits