Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Lietuvas valdība karantīnu valstī pagarina līdz 27.aprīlim

Lietuvas valdība trešdien nolēma cīņai pret koronavīrusa izplatīšanos valstī noteikto karantīnu pagarināt vēl par divām nedēļām - līdz 27.aprīlim.

"Karantīnas režīms pagarināts līdz 27.aprīļa plkst. 12," valdības sēdē  sacīja veselības ministrs Aurēlijs Verīga, pēc kura ierosinājuma valdība pieņēma lēmumu par karantīnas pagarināšanu.

Lietuvas valdība arī aizliedza iebraukt visās valsts pilsētās Lieldienu svētku laikā - no piektdienas plkst. 20 līdz pirmdienai plkst. 20. Šī aizlieguma nolūks ir novērst to, ka iedzīvotāji svētku lakā dodas uz citām pilsētām.

Izņēmumi tiks pieļauti tuvinieku nāves, smagas slimības vai citu nelaimju gadījumos, kā arī attiecībā uz neatliekamiem darba uzdevumiem vai medicīniskās palīdzības sniegšanu. Ceļošanas aizliegums netiks attiecināts uz cilvēkiem, kuriem ir nekustamais īpašums ārpus savas dzīvesvietas pašvaldības.

Valdība arī nolēma, ka līdz šim spēkā esošais ieteikums sabiedriskās vietās nēsāt aizsargmaskas, respiratorus vai citus aizsarglīdzekļus, kas aizsedz degunu un muti, no piektdienas būs obligāti izpildāma prasība. 

Lietuvas valdība arī mīkstināja dažus karantīnas noteikumus. 

Tā atļāva iebraukt valstī ārvalstu pilsoņiem, ja viņu ģimenes locekļi, t.i., vecāki, bērni, laulātie, audžuvecāki ir Lietuvas pilsoņi. Līdz šim ārvalstu pilsoņiem bija atļauts iebraukt Lietuvā tikai tad, ja viņiem ir pastāvīgās uzturēšanās atļaujas valstī, viņi ved starptautisku kravu vai arī ir diplomāti.

Tomēr kravas automašīnu šoferi no citām valstīm nedrīkstēs iebraukt  Lietuvā, ja viņiem būs paaugstināta temperatūra.

Valdība arī atļāva pārdot stādus, sēklas un mēslojumu ārtelpās tam īpaši norādītās vietās.

Jau vēstīts, ka atbilstoši valdības lēmumam no 16.marta, lai ierobežotu koronavīrusa izplatību, Lietuvā ieviesta karantīna. 

25.martā Lietuvas valdība papildināja karantīnas noteikumus - sabiedriskās vietās nedrīkst atrasties kopā vairāk kā divi cilvēki, izņemot vienas ģimenes locekļus, cilvēkiem jāievēro drošs savstarpējais attālums, jāizvairās no fiziskā kontakta, jāievēro higiēna, bet tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas vietas jāapmeklē tikai vienam ģimenes loceklim.

Sākumā bija paredzēts, ka karantīna beigsies 30.martā, taču 25.martā valdība nolēma to pagarināt līdz 13.aprīlim. Tagad tā pagarināta vēl par divām nedēļām - līdz 27.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits