Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Lietuvas valdība plāno atļaut nevakcinētajiem un Covid-19 nepārslimojušajiem iepirkties tikai nelielos veikalos

Lietuvas valdība izstrādājusi lēmuma projektu, kas paredz, ka tiem, kas nav vakcinēti pret Covid-19 vai nav to nesen pārslimojuši, būs atļauts iepirkties tikai nelielos veikalos, viņi nedrīkstēs apmeklēt pasākumus iekštelpās un sabiedriskās ēdināšanas iestādes.

Iecerēts, ka ierobežojumi stāsies spēkā 13.septembrī un attieksies uz tiem, kuriem nav "iespēju pases" - dokumenta, kas apliecina, ka cilvēks ir vakcinēts pret Covid-19, pārslimojis šo slimību vai arī viņam nesen bijis negatīvs Covid-19 testa rezultāts.

Projekts paredz, ka pakalpojumi, veikali, tirdzniecības un izklaides vietas, restorāni, kafejnīcas, bāri, spēļu saloni, komerciālie un nekomerciālie kultūras, izklaides sporta pasākumi, svētki, gadatirgi, festivāli un citas cilvēku masu pulcēšanās vietas būs pieejamas tikai cilvēkiem, kam ir "iespēju pase", kā arī bērniem līdz 16 gadu vecumam.

Savukārt cilvēkiem, kam nav "iespēju pases". iespējas apmeklēt sabiedriskās vietas būs ierobežotas. Viņi drīkstēs iepirkties tikai pārtikas veikalos, aptiekās, optikas veikalos, ja šīm tirdzniecības vietām ir atsevišķa ieeja no āra vai ja tās atrodas tirdzniecības centros, un ja to tirdzniecības platība nepārsniedz 1500 kvadrātmetru.

Bez "iespēju pases" tiks atļauts pasūtīt sīkā remonta pakalpojumus, ja kontakts turpinās ne ilgāk par 15 minūtēm, saņemt skaistumkopšanas pakalpojumus, veterinārmedicīnas pakalpojumus, apmeklēt muzejus un izstādes, kā arī bibliotēkas, bet tikai lai nodotu vai saņemtu grāmatas, saņemt veselības aprūpes un sociālos pakalpojumus.

Tāpat bez "iespēju pases" drīkstēs piedalīties pasākumos ārtelpās, kuru dalībnieku skaits nepārsniedz 500. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits