Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Lietuvas valdība varētu atkal ieviest prasību par obligātu sejas masku valkāšanu telpās

Lietuvas valdība trešdienas sēdē varētu atkal ieviest prasību par obligātu sejas masku valkāšanu tirdzniecības vietās un sabiedriskajā transportā, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

Šādu ierosinājumu pirmdien provizoriski atbalstījusi valdības komiteja, kas atbildīga par koronavīrusa krīzes kontroli.

"Redzam, ka gan Lietuvā, gan visā pasaulē inficēšanās gadījumu skaits pieaug, tādēļ ieteiksim grozīt [valdības] lēmumu un noteikt vairākus papildu ierobežojumus - publiskajās iekštelpās valkāt maskas un ievērot citas prasības," preses konferencē pastāstījis Lietuvas tieslietu ministrs Elvins Jankevičs.

Pēc viņa teiktā, kā atsevišķs kritērijs turpmāko ierobežojumu noteikšanai tiks ieviests neskaidras cilmes inficēšanās gadījumu skaits.

Ministrs norādījis, ka pagaidām tiks ieteikts maskas valkāt tikai sabiedriskajā transportā un veikalos, bet paredzēts apsvērt arī citas alternatīvas.

"Vilcināties nav iemesla, saslimušo skaits aug un mums jāsper izlēmīgi soļi, (..) citādi varētu nākties slēgt uzņēmējdarbību, un to mēs noteikti nedarīsim. Ekonomikai ir jādzīvo, darba vietām jāsaglabājas, cilvēkiem jāturpina strādāt, tādēļ mums jāiemācās sadzīvot ar aizsardzības līdzekļiem," viņš uzsvēris.

Ja grozījumi trešdien tiks pieņemti, tie varētu stāties spēkā jau no ceturtdienas, piebildis Jankevičs.

Obligāta sejas aizsargmasku valkāšana publiskās vietās, arī ārā, Lietuvā tika ieviesta aprīlī, bet vēlāk pakāpeniski mīkstināta, un šobrīd tai ir tikai ieteikuma raksturs.

Aizvadītajā diennaktī Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 11 cilvēkiem, līdz ar to kopējais atklāto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 2019.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits