Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Meja uzskata, ka vēl viens Brexit referendums grautu uzticību varai

Sarīkojot atkārtotu referendumu par Brexit, Lielbritānijas valdība un parlaments riskētu ar tautas uzticības zaudēšanu, uzskata premjerministre Terēza Meja. "Nepievilsim Lielbritānijas ļaužu sniegto uzticības mandātu, mēģinot sarīkot vēl vienu referendumu," uzrunā parlamentu brīdinās Meja, liecina valdības izplatīts paziņojums. Meja ar šādu aicinājumu pie parlamentāriešiem vēršas laikā, kad aizvien pieaug neskaidrība par veidu, kā Lielbritānija nākamā gada martā pametīs bloku, līdz ar to arvien skaļāk izskan arī aicinājumi sarīkot atkārtotu referendumu. Viens no šāda viedokļa paudējiem ir arī ekspremjers Tonijs Blērs.

Dauningstrītas izplatītais paziņojums ļauj secināt, ka Meja šādu soli uzrunā parlamentam ieskicēs kā riskantu un tādu, kurš "neatgriezeniski graus mūsu politiskā kursa integritāti".

Jāatgādina, ka Meja aizvadītajā nedēļā atsauca parlamenta apakšpalātā ieplānoto balsojumu par viņas valdības virzīto Lielbritānijas un Eiropas Savienības "šķiršanās līgumu", proti, vienošanos par noteikumiem, ar kādiem Apvienotā Karaliste izstāsies no bloka. Šis balsojums nu varētu notikt vien nākamā gada janvārī.

Pēc tam, kad izskanējušas ziņas, ka atsevišķi augsta ranga politiķi no Mejas pārstāvēto konservatīvo rindām "liek pamatus" jaunam referendumam un uztver to kā vienīgo izeju no strupceļa, Meja uzrunās parlamentāriešus, informējot par jaunākajiem pavērsieniem Brexit vienošanās jautājumā un vienlaikus aicinot atmest domu par vēl vienu referendumu.

Jau vēstīts, ka Lielbritānija pametīs Eiropas Savienību 2019. gada 29. martā, tomēr aizvien aktuāls ir jautājums, kā tas notiks - ar gan Eiropas Parlamenta, gan Lielbritānijas apstiprinātu "šķiršanās vienošanos", vai bez vienošanās.

Top komentāri

TrollisJT
T
Terēze varētu aizlienēt to retoriku, kas tika lietota tautas mierināšanai atdalīšanās no CCCP sakarā - MĒS BŪSIM TILTS STARP AUSTRUMIEM UN RIETUMIEM!
Ezis
E
Akmens, šķēres, papīrītis. Līdz 3 uzvarām. :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits