Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ministrs: Lietuva atvērta diskusijām par kopīgu eirozonas finanšu ministru un budžetu

Lietuva ir atvērta diskusijām par Francijas prezidenta Emanuela Makrona ierosinājumu izveidot eirozonas finanšu ministra amatu un vienotās valūtas zonai veidot atsevišķu budžetu, paziņoja Lietuvas finanšu ministrs Viļus Šapoka, norādot, ka pašlaik gan šis nav vissteidzamākais jautājums.

"Ierosinājums par eirozonas budžetu un finanšu ministru ir izskatāms ilgtermiņā. Mēs esam atvērti diskusijām, bet domāju, ka tādos institucionālos jautājumos nevar pieņemt ātrus lēmumus un tie nav vissvarīgākie ekonomikas un monetārās savienības konsolidācijas kontekstā," Šapoka sacīja ziņu aģentūrai BNS.

Viņš norādīja, ka Lietuvas vērtējumā pašlaik galvenie uzdevumi ir atjaunot uzticību Eiropas Savienības projektam un ekonomikas un monetārajai savienībai, kurai jākļūst elastīgākai un pievilcīgākai, lai eirozonas valstis labāk varētu reaģēt uz ekonomikas izmaiņām un pārējās Eiropas Savienības dalībvalstis vēlētos pievienoties vienotās valūtas zonai.

"To var panākt, garantējot uzticamību noteikumiem, par kuriem vienošanās panākta iepriekš, un izpildot uzdevumus, piemēram, pastiprinot banku savienību, izveidojot kapitāla tirgu savienību un samazinot eirozonas dalībvalstu sociālās un ekonomikas atšķirības," klāstīja Lietuvas finanšu ministrs.

Jau vēstīts, ka Francijas prezidents Makrons ir ierosinājis izveidot atsevišķu eirozonas budžetu, parlamentu un finanšu ministra amatu. Šai iecerei atbalstu paudusi arī Vācijas kanclere Angela Merkele.

Lai izveidotu eirozonas budžetu un finanšu ministra amatu, Eiropas Savienības dalībvalstīm būtu jāgroza bloka līgumi.

Ierosinājuma atbalstītāji norāda, ka kopīgs finanšu ministrs palīdzētu mazināt iespējamās krīzes un ātrāk samazināt atšķirības valstu starpā, bet kritiķi uzstāj, ka tādi integrācijas pasākumi vēl vairāk ierobežotu valstu suverenitāti un izolētu Eiropas Savienības dalībvalstis, kas nav eirozonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits