Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ministrs: Lietuvas aizsardzības budžets 2018.gadā varētu sasniegt 2,006% no IKP

Lietuvas aizsardzības budžetam 2018.gadam būtu jābūt 2,006% no iekšzemes kopprodukta (IKP), atsaucoties uz jaunākajiem aprēķiniem, otrdien paziņojis Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis.

Budžeta projekts, kas šonedēļ tiek apspriests valdībā, paredz palielināt aizsardzības budžetu par 149,2 miljoniem eiro, lai tas sasniegtu 873 miljonus eiro.

"Seimam iesniegtais budžeta projekts atbilst mērķim, ko esam izvirzījuši - 2018.gada vajadzības aizsardzības sistēmā ir apmierinātas un mēs sasniedzam NATO prasību budžeta finansējumam. Prognozes liecina par 2,06%," ziņu aģentūrai BNS atklāja Karoblis. Tomēr Aizsardzības ministrijas preses dienests vēlāk precizēja, ka domāts 2,006% no IKP.

Šogad Lietuva aizsardzībai atvēlējusi 723,8 miljonus eiro, kas ir 1,8% no IKP.

Janvārī Seims pieņēma atjaunināto Lietuvas Nacionālās drošības stratēģiju, kurā paredzēts, ka aizsardzības finansējums 2% apmērā no IKP Lietuvai jāsasniedz, vēlākais, 2018.gadā un jānodrošina turpmāks vienmērīgs finansējuma pieaugums.

NATO ieteiktais pieprasītais militāro tēriņu zemākais slieksnis ir 2% no IKP. 2018.gads būs pirmais gads, kad Latvija un Lietuva sasniegs šo robežu.

Pagājušajā gadā no NATO valstīm vismaz 2% no IKP aizsardzībai spēja atvēlēt tikai ASV, Grieķija, Igaunija, Lielbritānija, Polija un Rumānija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits