Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

NATO mācībās Steadfast Cobalt Kauņā piedalīsies vairāk nekā 1000 alianses karavīru

Lietuvas Bruņoto spēku Vītauta Dižā jēgeru bataljonā šobrīd norisinās gatavošanās mācībām Steadfast Cobalt, kuru laikā Kauņā trenēsies vairāk nekā tūkstotis NATO sakaru vienību karavīru no 25 alianses valstīm un 40 dažādām vienībām.

Kā otrdien žurnālistiem pastāstījis Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks sakaru un kiberaizsardzības jautājumos Valters Hūns, šajās mācībās NATO sakarnieki slīpēs iemaņas sadarboties ar alianses ātrās reaģēšanas spēkiem.

Pēc viņa teiktā, to laikā paredzēts gatavot komunikāciju tīklus NATO ātrās reaģēšanas spēkiem 2018.gadam.

"Kā sakaru dienesta cilvēks es zinu, cik svarīgi ir gādāt, lai operācijas vadītāji štābā varētu darīt savu darbu saziņā ar karavīriem uz lauka, un mēs strādājam, lai to nodrošinātu," viņš paziņojis.

Mācības norisināsies no 21.maija līdz 2.jūnijam un tajās būs iesaistīti vienlaikus aptuveni 1000 un kopumā vairāk nekā 1200 NATO karavīru. To laikā tiks vērtētas NATO sakaru vienību spējas nodrošināt informācijas apmaiņu un sakaru uzturēšanu starp NATO ātrās reaģēšanas spēku kaujas vienībām un alianses štābiem visā pasaulē.

Karavīri Vītauta Dižā jēgeru bataljona dislokācijas teritorijā jau uzcēluši teltis ar savām iekārtām. Katras valsts nometne norobežota ar dzeloņstiepļu žogu un piekļuve tiek stingri kontrolēta.

"Mums kā pieņēmējvalstij ir ļoti svarīgi, ka mēs ne tikai uzņemam savus draugus Kauņā, bet arī paši piedalāmies šajās mācībās - mūsu speciālisti uzcēluši teltis ar savām sistēmām, kopā ar dāņu draugiem saslēgušies vienotā tīklā un palīdz gādāt arī par visas šīs teritorijas drošību," norādījis Lietuvas aizsardzības ministra vietnieks Edvīns Ķerza.

Gadskārtējās mācības Steadfast Cobalt Kauņā tiek rīkotas pirmoreiz. Pērn tās notika Rumānijā.

Kā ziņu aģentūrai BNS atzinis Kauņas vicemērs Simons Kairis, ņemot vērā, ka pilsētā šai laikā paredzēti arī citi lieli pasākumi, viesnīcas ir pārpildītas un karavīru izmitināšana radījusi problēmas - daļai no viņiem nāksies uz mācībām doties no Birštonas un Viļņas, bet pašvaldība palīdzēs ar transportu un darbosies kā starpniecei kontaktos ar viesnīcām un citām iestādēm, lai parūpētos par karavīru brīvā laika pavadīšanas iespējām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits