Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nausēda vēlas inaugurācijā redzēt plašu inteliģences pārstāvju loku

Jaunievēlētais Lietuvas prezidents Gitans Nausēda otrdien paziņojis, ka vēlas mainīt tradīcijas, rīkot regulāras preses konferences un savā inaugurācijā redzēt plašāku inteliģences pārstāvju loku.

Tiekoties ar žurnālistiem, viņš uzsvēris, ka arī visā savā turpmākajā darbībā noskaņots pievērst vairāk uzmanības kultūras un izglītības jomas cilvēkiem.

Runājot par 12. jūlijā plānoto inaugurāciju, Nausēda norādījis, ka svētkus organizēs īpaša inaugurācijas komisija un visas pompozās to detaļas nebūs atkarīgas no viņa, bet izteicis vēlmi, lai pasākuma vakara daļa būtu atvērta ne tikai politiķiem, bet arī plašākai sabiedrībai.

"Es ļoti gribētu, lai mūsu tradīcijas mainās, lai vakara pasākums būtu atvērts mūsu inteliģencei, kultūras jomas pārstāvjiem, daudziem cilvēkiem, kuriem ir nopelni Lietuvas labā, kuri, iespējams, nemaz nav saistīti ar politiku," viņš uzsvēris.

Jau tūlīt pēc vēlēšanām Nausēda izteicās, ka vēlas padarīt prezidenta pili pieejamāku sabiedrībai, apspriesties ar cilvēkiem un kopīgi meklēt risinājumus.

"Mēs atslēgsim prezidenta pils durvis, atslēgsim ne jau tālab, lai kāds tur tāpat vien staigātu, bet tālab, lai rīkotu forumus, celtu forumu līmeni, es runāju par kultūras un izglītības jomas darbinieku forumiem. Cilvēki, kas tajos piedalās, varētu padarīt šos pasākumus daudzkrāsainākus, piešķirt tiem jēgu. Gribu uzsvērt, ka ieklausīsimies, kāds ir cilvēku noskaņojums, kādi ierosinājumi dzimst viņu galvās," viņš solīja. "Gribam atvērt prezidenta pili arī reģionu forumam, kurš varētu kļūt par svarīgu faktoru Lietuvas reģionu politikas aktivizēšanā, risinājumu meklēšanā."

Kā ziņots, 26. maijā notikušajā Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā ekonomists, bijušais ilggadējais Lietuvas SEB bankas prezidenta padomnieks Gitans Nausēda pārspēja savu sāncensi, bijušo finanšu ministri Ingrīdu Šimonīti ar gandrīz divkāršu balsu skaitu. Nausēda šai balsojumā ieguva 65,68%, bet Šimonīte - 33,04% balsu.

Pašreizējai Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei, kuras pilnvaru termiņš beigsies jūlijā, konstitūcija liedza kandidēt uz trešo piecu gadu pilnvaru termiņu pēc kārtas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits