Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

No amata atkāpsies Sāremā pagasta vecākais, uzņemoties atbildību par Covid-19 izplatību

Igaunijas Sāremā pagasta vecākais Madiss Kallass paziņojis, ka uzņemas politisko atbildību par Covid-19 izplatīšanos Sāmsalā un maijā atkāpsies no amata.

Viņš atgādinājis, ka jau kopš krīzes sākuma solījis atgriezties pie jautājuma par politisko atbildību, kolīdz Sāmsalā būs pārvarēts krīzes maksimums un iestāsies zināma stabilitāte. 

Pašvaldību un tās krīzes komiteju Kallass turpinās vadīt līdz jauna pagasta vecākā iecelšanai.

Viņš norādījis, ka pēdējais pusotrs mēnesis gan Igaunijai, gan pasaulei  bijis ļoti grūts laiks un vienlaikus turpinājusies iespējamo vainīgo meklēšana.

"Es nemeklēju vainīgos un nevēlos nevienu vainot. Visi lēmumi, ko pieņēmuši dažādi cilvēki, tika balstīti uz tām zināšanām, kādas tobrīd bija. Arī pašvaldības vadība savu nostāju balstīja uz tādu informāciju, kādu bijām saņēmuši," viņš sacījis, runājot par pašvaldības doto atļauju marta sākumā rīkot volejbola sacīkstes ar Itālijas kluba piedalīšanos, pēc kurām Sāmsalā sākās strauja slimības izplatīšanās.

"Tagad, atskatoties uz šo laiku, ir skaidri redzams, ka mums sniegtās ziņas bija kļūdainas. Būdams pašvaldības vadītājs, es tobrīd nespēju pietiekami kritiski novērtēt situāciju un atspēkot saņemto informāciju. Tāpēc būs pareizi, ja es atstāšu pagasta vecākā amatu. Tādā veidā Sāremā pašvaldība varēs turpināt mierīgi strādāt, ko būtu grūti nodrošināt, ja es paliktu amatā," piebildis Kallass.

Top komentāri

reptilis
r
Nu,viņš taču klausijās biedru no Pasaules veselības aizsardzības organizācijas ,kurš tīfu Āfrikā slēpa saucot to par asiņaino caureju un kritizēja Trampu par lidojumu atcelšanu...,un teica ,ka Ķīnas vīruss no cilvēka uz cilvēku netiek nodots!:)) Un ,tie ,kuri izvairījās no ķīniešiem bija rasisti.
MisijaDemisija
M
Kāda neredzēta parādība postpadomju telpā!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits