Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par Viļņas galvenā pasta ēku izsolē piedāvāti 11,22 miljoni eiro

Lietuvā piektdien beigusies Viļņas galvenā pasta ēkas izsole, kurā uzvarētājs par vēsturisko namu Ģedimina prospektā ar 5400 kvadrātmetru platību piedāvājis 11,22 miljonus eiro.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi Lietuvas valsts pasta uzņēmuma Lietuvos paštas pārstāve Vaida Budriene, uzvarētājs tiks paziņots vienīgi pēc tam, kad viņš būs pārbaudīts un ar to noslēgts līgums - domājams, tas notiks ne agrāk kā pēc mēneša.  

Pēc aģentūras rīcībā esošās informācijas, izsolei bija reģistrējušies kopumā četri dalībnieki, tai skaitā viens potenciālais pircējs no citas valsts. Izsoles sākumcena pārsniedza desmit miljonus eiro.

"Fakts, ka izsolē piedalījās vairāk par diviem dalībniekiem, apliecina, ka process bija caurskatāms, ka investori ēku atzīst par pievilcīgu un viņiem ir idejas, ko ar to darīt, kā to izmantot," norādījusi Budriene. Pēc viņas teiktā, tas apstāklis, ka ēka iekļauta nekustamo kultūras vērtību reģistrā, nozīmē, ka jāsaglabā noteikti celtnes elementi, ko ēkas rekonstrukcijas laikā pagājušajā gadsimtā veidojis arhitekts Aļģimants Nasvītis. 

Lietuvos paštas valde trešdien nolēma atlikt Kauņas un Klaipēdas galveno pastu ēku pārdošanu līdz laikam, kamēr tiks saņemti starpinstitūciju darba grupas atzinumi. Abas izsoles bija paredzētas nākamnedēļ. 

Lietuvas satiksmes ministrs Jaroslavs Narkevičs oktobrī atcēla Lietuvos paštas valdi, kā vienu no iemesliem minot tās lēmumu pārdot ēkas un norādot, ka tās būtu jāsaglabā sabiedrības vajadzībām.

Pasta uzņēmuma vadītāji un iepriekšējā valde skaidroja, ka līdzekļi, ko var iegūt, pārdodot ēkas, nepieciešami pasta modernizācijai.

Līdzās Viļņas galvenajam pastam esošo ēku 8000 kvadrātmetru platībā Viļņas pašvaldība 2004.gadā pārdeva par 13,2 miljoniem eiro, un kompānija Ajolas tur ierīkoja tirdzniecības centru Gedimino 9. 2012.gadā to par 21 miljonu eiro pārpirka fonds East Capital, kas tirdzniecības centra rekonstrukcijā investēja gandrīz sešus miljonus eiro, bet 2017.gadā tirdzniecības centru par atklātībā nenosauktu cenu nopirka investīciju kompānijas Lords LB Asset Management fonds. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits